Πως καταλαβαίνει μιά γυναίκα οτι ταιριάζει μέ έναν άντρα;

Τι καθορίζει αν ένα ζευγάρι είναι γενετικά συμβατό; Μια νέα έρευνα έρχεται να μας διαβεβαιώσει ότι μια γυναίκα αντιλαμβάνεται πως ένας άνδρας έχει συμβατά με αυτήν γονίδια αποκλειστικά και μόνο από… τη μυρωδιά του!

Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ μας  πληροφορεί ότι αυτό που μας επηρεάζει υποσυνείδητα στην επιλογή συντρόφου, ασχέτως της εξωτερικής εμφάνισης ή του χαρακτήρα, είναι η μυρωδιά.

Η νέα αυτή θεωρία αυτή βασίστηκε στο επονομαζόμενο «τεστ της βρώμικης μπλούζας», με τη βοήθεια του οποίου Ελβετοί επιστήμονες ανέλυσαν το DNA μιας ομάδας φοιτητών, προκειμένου να μελετήσουν τα γονίδια ιστοσυμβατότητας.

Οι μελετητές ζήτησαν από τους άνδρες να φορέσουν μια μπλούζα για δύο νύχτες, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε ουσία θα μπορούσε να επηρεάσει τη φυσική τους μυρωδιά. Μετά τις δύο ημέρες, οι μπλούζες τοποθετήθηκαν σε κουτιά και οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πείραμα έπρεπε να τις μυρίσουν και να ταξινομήσουν τη μυρωδιά με βάση την ένταση, την απόλαυση και τη σεξουαλική έλξη.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι γυναίκες είχαν την τάση να προτιμούν τη μυρωδιά των ανδρών με διαφορετικά γονίδια συμβατότητας. Αυτό υποδεικνύει ότι είμαστε σε θέση να επιλέγουμε υποσυνείδητα το σύντροφο με τον οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε παιδιά με γενετικό πλεονέκτημα.

Η σχετική μελέτη αναφέρει: «Όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν περίπου 25.000 παρόμοια γονίδια. Ορισμένα από αυτά διαφέρουν στο κάθε άτομο, όπως τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για το χρώμα των ματιών ή των μαλλιών. Παρ’ όλα αυτά, τα γονίδια συμβατότητας ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των ανθρώπων. Αρχικά, τα γονίδια ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις ασθένειες. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι αυτά τα γονίδια παίζουν ακόμη σημαντικότερο ρόλο από αυτόν που πιστεύαμε, καθώς μπορούν να επηρεάσουν την εγκεφαλική λειτουργία, τη γοητεία που αποπνέουμε και τις πιθανότητες που έχουμε για αναπαραγωγή.»

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *