5 Τρόποι για να πετύχει ο γάμος σας

 

 

Σκοπεύετε στο άμεσο μέλλον να παντρευτείτε τον αγαπημένο σας; Θέλετε να γνωρίζετε πώς να πετύχει ο γάμος σας γενικά, χωρίς να έχετε στα κοντινά μελλοντικά σας σχέδια να παντρευτείτε; Ή, ακόμα, είστε ήδη παντρεμένες – είτε πρόσφατα είτε από χρόνια – και επιθυμείτε να κάνετε κάτι προκειμένου να πετύχει ο γάμος σας;
Ψυχολογικές θεωρητικές προσεγγίσεις καθώς και πρακτικές εφαρμογές ψυχολόγων, που ασχολούνται με τις διαπροσωπικές σχέσεις και συγκεκριμένα το θέμα της από κοινού ζωής δύο ανθρώπων και του γάμου τους, έχουν εντοπίσει, διαπιστώσει και τεκμηριώσει ορισμένα στάνταρ τα οποία πρέπει ένας γάμος να ( προσπαθεί να ) ικανοποιεί προκειμένου να θεωρηθεί επιτυχημένος και τα μέλη του ζευγαριού να είναι σε καθημερινή βάση ευχαριστημένα, ευτυχισμένα και «ευγνώμονα» για τη «σωστή» απόφασή τους να παντρευτούν. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι 5 τρόποι για να πετύχει ο γάμος σας.

 

 

#1 τρόπος για να πετύχει ο γάμος σας : το «μαζί», η από κοινού πορεία και συμβίωση.

 

Αναντίρρητα, αυτό που είναι παραπάνω από αναγκαίο να υπάρχει όταν αποφασίσετε να πείτε «Ναι!» στην πρόταση γάμου του συντρόφου σας είναι να διακατέχεστε από το αίσθημα της συμβίωσης (< συν + βιώνω), από την αίσθηση δηλαδή και την εις βάθος συνειδητοποίηση ότι από εκείνη τη στιγμή και στο εξής διαμορφώνεται μια κοινή ζωή. Αυτό, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι αναγκαστικό να κάνετε όλη μέρα τα ίδια πράγματα, να έχετε τις ίδιες ασχολίες, τα ίδια καθήκοντα και όμοιες υποχρεώσεις. Σημαίνει ότι θα ζείτε στο ίδιο σπίτι, οι εργασίες του οποίου θα είναι μοιρασμένες με τρόπο που οι ίδιοι θα αποφασίσετε, ο ένας θα κάνει πράγματα για τον άλλον, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από κοινού κ.ο.κ. Εάν τόσο εσύ όσο και το ταίρι σου έχετε αφομοιώσει πλήρως αυτή την αίσθηση του «μαζί», τότε μετά βεβαιότητας δεν έχετε να φοβάστε ούτε να ανησυχείτε καθόλου για το αν θα πετύχει ο γάμος σας.

 

 

#2 τρόπος για να πετύχει ο γάμος σας : η «απογαλάκτιση».

 

Ουδεμία αμφιβολία χωράει στο ότι και οι δυο σας οφείλετε να θέσετε συγκεκριμένα, σαφή, λογικά και αποδεκτά και από τους δυο σας όρια ανάμεσα στον καθένα από εσάς και την πατρική του οικογένεια. Σίγουρα, αυτό θα ήταν πιο καλό να συμβεί προτού προβείτε στο γάμο, αλλά, ακόμη και χρόνια να είστε παντρεμένοι, εννοείται πως ποτέ δεν είναι αργά! Θέλουμε να επισημάνουμε ότι, όταν μιλάμε για όρια, αναφερόμαστε στις συναισθηματικές σας διασυνδέσεις με την πατρική σας οικογένεια. Κι αυτό είναι απαραίτητο πραγματοποιηθεί για να πετύχει ο γάμος σας, διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε και οι δύο μεγάλα αποθέματα και δυνάμεις να δώσετε στο σύντροφό σας ώστε να οικοδομήσετε το μεταξύ σας συναισθηματικό κόσμο και, κατ’ επέκταση, το δικό σας πραγματικό σπίτι. Φυσικά, δε σας παροτρύνουμε να αποφεύγετε τους γονείς, τα αδέρφια σας και τους υπόλοιπους συγγενείς σας, απλά να διατηρήσετε κάποια οριοθετημένη εγγύτητα μεταξύ σας προκειμένου να διαφυλάξετε και να κρατήσετε τον πλούσιο συναισθηματικό σας κόσμο δυνατό και γεμάτο για το ταίρι σας.

 

 

#3 τρόπος για να πετύχει ο γάμος σας : ο ρομαντισμός.

 

Ο ρομαντισμός είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο μιας υγιούς σχέσης, πόσο μάλλον ενός επιτυχημένου γάμου. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως διάφορα ρομαντικά στοιχεία του αγαπημένου σας ήταν αυτά που σας ώθησαν εξ αρχής να τον θελήσετε, να τον ερωτευτείτε και εν συνεχεία να τον αγαπήσετε. Με άλλα λόγια, ο ρομαντισμός αποτέλεσε τη θεμέλια λίθο στη βάση της σχέσης σας. Ακριβώς για το λόγο αυτό οφείλετε και οι δύο να εφαρμόζετε πράξεις, συμπεριφορές και ο,τιδήποτε άλλο ο ένας θεωρούσε ρομαντικό και κατά συνέπεια ελκυστικό από τον άλλον. Μόνον έτσι θα καταφέρετε να διατηρήσετε το γάμο σας υγιή, ευτυχισμένο και στέρεο.

 

 

#4 τρόπος για να πετύχει ο γάμος σας : η πρόληψη κατά της ανίας.

 

Η ανία ή πλήξη ή βαρεμάρα ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε την, συγκαταλέγεται στους βασικότερους εχθρούς ενός γάμου. Όταν πλήττετε λόγω της καθημερινής ρουτίνας, εξαιτίας δηλαδή της καθημερινής επαναλήψεως ομοίων πράξεων, ενεργειών, ασχολιών κ.λπ. , είναι αναμενόμενο σε σύντομο (ή όχι) χρονικό διάστημα να αρχίσετε να γκρινιάζετε, κάτι που γίνεται ολοένα και πιο συχνό. Κάποια στιγμή, ο σύζυγός σας πολύ απλά βαριέται κι εκείνος με τις αδιάκοπες γκρίνιες σας και τα συνεχή παράπονά σας και σταδιακά φαίνεται να αδιαφορεί λίγο και να μην ασχολείται και τόσο με τις «παραξενιές» σας. Εάν η κατάσταση συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ασφαλώς γίνεται ανυπόφορη πιθανότατα και από εσάς και από εκείνον, με άμεσο επακόλουθο ένα διαζύγιο ή ακόμα και τη διατήρηση του γάμου σας κάτω από άσχημες – αμφίβολες συνθήκες, ένα τοπίο και μία ατμόσφαιρα δηλαδή εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που ίσχυαν όταν αποφασίσατε να ενωθείτε με τα δεσμά του γάμου. Συνεπώς, για να πετύχει ο γάμος σας, είναι αρμόζον να κάνετε πού και πού κάτι το διαφορετικό είτε αυτό λέγεται βόλτα ή εξόρμηση ή ταξίδι είτε λέγεται έκπληξη, δώρο κ.λπ. Εξάλλου, τέτοιες λεπτομέρειες, που ανατρέπουν – έστω και για μία ωρίτσα – την πληκτική καθημερινή ρουτίνα σας, μπορούν να σας υποσχεθούν ότι ο γάμος σας θα αποβεί καρποφόρος.

 

 

#5 τρόπος για να πετύχει ο γάμος σας

 

Last but not least, που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, εξίσου σημαντικό και βασικό με τους 4 προαναφερόμενους τρόπους για να πετύχει ο γάμος σας είναι ο καθένας να εξελίσσεται και ως διαφορετική οντότητα και προσωπικότητα μέσα στη σχέση σας και σε κάθε τομέα : επαγγελματικά, οικονομικά, ηθικοπλαστικά, κοινωνικά και λοιπά. Για να γίνουμε πιο σαφείς, εννοούμε πως εσείς, μέσα από το γάμο σας, οφείλετε – τόσο στον εαυτό σας όσο και στο σύντροφο ή/και στη μεταξύ σας σχέση – να αναπτύσσετε πολυπλεύρως καθ’ όλη τη διάρκεια της από κοινού πορεία σας ως παντρεμένο ζευγάρι. Στις δεξιότητές σας, όποιες κι αν είναι αυτές, στην επαγγελματική σας αποκατάσταση, στο αξιακό σας σύστημα, σε ποικίλα γνωρίσματα του χαρακτήρα σας κ.λπ., δίχως να παρεμποδίζεστε από τον αγαπημένο σας. Κάτι αντίστοιχο, βέβαια, είναι απαραίτητο να συμβαίνει και με εκείνον. Αναμφίβολα, τότε, θα αναπτύξετε μία υγιή σχέση, έναν υγιή και γερά δεμένο γάμο, που θα πετύχει και θα σας μάθει το εξής: ο γάμος δεν ( πρέπει να ) αποτελεί εμπόδιο για την ατομική εξέλιξη. Αντιθέτως, οφείλει να αποτελεί κατά πρώτον το έρεισμα ( δηλαδή το στήριγμα ) και στη συνέχεια την κινητήρια δύναμη που ωθεί τον καθένα σας να εξελιχθεί ως ιδιαίτερη προσωπικότητα, καθώς επίσης και αρωγό ( δηλαδή βοηθό ) στην προσπάθεια επίτευξης αυτής της πολυσχιδής ατομικής εξέλιξης.

 

dynamikhgynaika.gr

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *