Οι παιδικές ασθένειες του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών, ωστόσο οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες οι οποίες τα ταλαιπωρούν οπότε και θα πρέπει οι γονείς να φροντίζουν να τα προφυλάξουν.

Καλό θα είναι πριν ξεκινήσουν για διακοπές να έχουν πάρει τα μέτρα τους ώστε να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ταλαιπωρία του παιδιού.

Δείτε παρακάτω τις πιο συχνές ασθένειες των παιδιών:

Ωτίτιδα

Η ωτίτιδα προκαλείται συνήθως από τα μπάνια στη θάλασσα ή την πισίνα και τις βουτιές. Σκουφιά και ωτασπίδες προστατεύουν την περιοχή ενώ για την αντιμετώπισή της ο γιατρός πιθανόν να χορηγήσει αντιβίωση. Είναι από τις πιο ενοχλητικές ασθένειες καθώς οι βουτιές για τα παιδιά απαγορεύονται.

Γαστρεντερίτιδα

Παρατηρείται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες στα παιδιά και τα συμπτώματα μπορεί να είναι διάρροια, εμετός, αφυδάτωση και κούραση. Απαραίτητο είναι να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, να πλένονται πολύ συχνά τα χέρια όπως και τα φρούτα και τα λαχανικά πριν καταναλωθούν.

Ηλίαση

Το συνεχές παιχνίδι στον ήλιο δεν έχει πάντα ευχάριστα αποτελέσματα και μπορεί να οδηγήσει σε ηλίαση. Πονοκέφαλος, εφίδρωση, αδυναμία και ναυτία είναι είναι τα κλασικά συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν γι’ αυτό θα πρέπει να επιμένετε να φοράει καπέλο και να μην μένει πολλές ώρες στον ήλιο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →