Παγκόσμιο ΣΟΚ! Μόλις τώρα ξεκινάει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

 

Aναμένονται σημαντικές εξελίξεις διεθνούς κλίμακας, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δείχνει να μην έχει ως μοναδικό στόχο την εξολόθρευση των τζιχαντιστών, αλλά και την ισχυροποίηση της θέσης του σε Μ.Ανατολή και Μεσόγειο, (Βόμβα! Η Ρωσία θέλει Ελλάδα – Κύπρο), με άγνωστους μέχρι στιγμής σκοπούς…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν διάφορες κινήσεις επίδειξης ισχύος του Ρώσου ηγεμόνα, με πιο πρόσφατη την εκτόξευση 26 πυραύλων cruise από την Κασπία Θάλασσα σε στόχους της Συρίας (Νέα κίνηση Πούτιν: Ένταξη του στόλου της Κασπίας στον πόλεμο της Συρίας).

Φήμες αναφέρουν πως πρώτο στόχο στα επεκτατικά σχέδια της Ρωσίας θα αποτελέσει η Τουρκία, με την προσάρτηση της Κριμαίας να είναι μονάχα η αρχή.

Δημοσίευμα της ουκρανικής εφημερίδας «Kyiv Post» αναφέρει ότι, η Ρωσία ανέπτυξε «στην Κριμαία δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη (τύπου Mig-29 και Su-27), καθώς επίσης και βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Tupolev Tu-22″», πραγματοποιώντας σημαντική ενίσχυση των στρατευμάτων της Μαύρης Θάλασσας.

Στην άνωθεν πληροφορία έρχεται να προστεθεί και το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, σύμφωνα με το οποίο πραγματοποιείται ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας, με την ναυτική βάση της Σεβαστούπολης να έχει πάρει κυριολεκτικά “φωτιά”.

Πέραν της ενίσχυσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, οι σχέσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία δείχνουν ιδιαίτερα φθαρμένες, με την πιο πρόσφατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην τουρκική και ρωσική πολεμική αεροπορία να έχει δημιουργήσει ισχυρές εντάσεις, χωρίς κανείς να ξεχνά τις ρωσικές καταγγελίες εναντίων της Τουρκίας σχετικά με παραβίαση της συνθήκης του Μοντρέ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν οι φόβοι του γνωστού ιστορικού στην Τουρκία, Halık İnalcık, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την γείτονα χώρα ύστερα από τα γεγονότα της Ουκρανίας.

Πιο αναλυτικά ο κ İnalcık αναφέρει ότι η Ουκρανική κρίση έχει σαν βασικό στόχο την ίδια την Τουρκία, με του Ρώσους να έχουν βλέψεις για τα Στενά και του Βοσπόρου, αλλά και για την ίδια την Κωνσταντινούπολη.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *