Είδηση ΣΟΚ από το ΔΝΤ για την Ελλάδα!

 

Τον κώδωνα του κινδύνου  κρούει για την κρίση στην Ελλάδα το ΔΝΤ, τονίζοντας ΄τι αν ξεσπάσει περαιτέρω η κρίση, τότε το πρόβλημα θα επηρέαζε και την υπόλοιπη ευρωζώνη.

Σε νέα έκθεσή του που αφορά στην παγκόσμια χρηματοοικονομική σταθερότητα, το ΔΝΤ σημειώνει ότι αν συμβεί αυτό θα κλονιστεί ολόκληρη η βιωσιμότητα της ευρωζώνης.

Στη συνέχεια, το ΔΝΤ τοποθετεί την Ελλάδα μαζί με την Κίνα στην κατηγορία των πιθανών «αρνητικών σοκ» και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.

Ν α σημειωθεί πως το ΔΝΤ αναγνωρίζει, ότι η άμεση οικονομική έκθεση των ξένων τραπεζών και χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί από το 2010 και  πλέον έχει μετατοπιστεί στον επίσημο τομέα της ευρωζώνης που κατέχει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος και, συγκεκριμένα, περίπου 260 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) διαθέτει περίπου τα μισά.

Επίσης, από την άλλη, παραδέχεται ότι η κρίση στην Ελλάδα στάθηκε ως αφορμή για να ενδυναμωθεί η συλλογική δέσμευση στην ΟΝΕ.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *