ΩΚΕΑΝΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Δεν υπάρχει καμμία ελπίδα με τόσο χρέος

 

 

Στα όρια βαδίζει η ελληνική οικονομία, με τα κόκκινα τραπεζικά δάνεια, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών της εφορίας και αυτές τις ΔΕΚΟ, το χρέος στα ασφαλιστικά ταμεία και, φυσικά, το δημόσιο χρέος που έχει η χώρα, χτυπούν «κόκκινο», ξεπερνώντας τα 3 τρις ευρώ. Το χρέος αποτελεί το δεκαπλάσιο των εσόδων που έχει η χώρα, κάτι που την οδηγεί στο «χείλος του γκρεμού». Και όλα αυτά, ενώ η ρευστότητα είναι πλήρως παγωμένη, στο έλος των capital controls, κάτι που οδηγεί σε μία ύφεση που δεν έχει προηγούμενο.

Παράλληλα, εντείνεται ο προβληματισμός εντός και εκτός των συνόρων σχετικά με τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας το επόμενο διάστημα κάτι που οδηγεί σε εύθραυστη πολιτική ισορροπία, σε επώδυνα μέτρα που θα έχουν στόχο να «πληγώσουν» ακόμη περισσότερο τη μεσαία και κατώτερη τάξη και φυσικά τις επενδύσεις να αποτελούν περισσότερο… μακρινό όνειρο.
Και μέσα σε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται πανέτοιμος να προχωρήσει και σε νέα, ακόμα πιο δύσκολα μέτρα, που αφορούν κυρίως το νέο ασφαλιστικό, νέες φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά και την αναδιάρθρωση του λεγόμενου «κόκκινου» χρέους.
Δεν είναι μόνο, λοιπόν, τα 300 δισεκατομμύρια δημοσίου, καθώς αν προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα, η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, στην οποία η κυβέρνηση ευελπιστεί να «πατήσει» φαντάζει.. «βουνό» για τους Έλληνες πολίτες. Ωστόσο, όπως παρατηρούν έμπειροι ξένοι τεχνοκράτες, πλέον η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει φτάσει σε σημείο μηδέν.” Δεν βλέπουμε επαρκή ιδιοκτησία (ownership) στις μεταρρυθμίσεις” λέει ο Νταϊσελμπλουμ. Τέλος είναι και οι εγγυήσεις του Ελληνικού δημοσίου που φτάνουν τα 14 δις. Αν τα συνυπολογίσουμε όπως καταλαβαίνετε φτάνουμε στα διπλά.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *