Χαμός στην Αλβανία! Ο ιδιαίτερος του ΥΠΕΞ θα υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό

 

 

 

Πολιτικές αναταράξεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία η κλήση του Πίρο Βένγκου, του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Ντιμίτρι Μπουσάτι, να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό 6μηνη θητεία.

Την αποκάλυψη των αλβανικών μέσων ενημέρωσης επιβεβαίωσε στη Βουλή σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Σελίμ Μπελορτάγια.

Η μητέρα του 30χρονου Βένγκου είναι ελληνικής καταγωγής ενώ, όπως γράφει το Έθνος, ο ίδιος σε πολύ μικρή ηλικία ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του και πήγε σε ελληνικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο στην Αθήνα, παίρνοντας και την ελληνική υπηκοότητα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Άλντο Μπούμτσι έκανε λόγο για πολιτικό σκάνδαλο ζητώντας την παραίτηση του Αλβανού ΥΠΕΞ επισημαίνοντας, όπς γράφει το δημοσίευμα, ότι ο Βένγκου από τη θέση που έχει στο υπουργείο Εξωτερικών είναι γνώστης των μυστικών εθνικής ασφάλειας και διπλωματίας. «Ολο το εμπιστευτικό υλικό περνάει από τα χέρια του Π. Βένγκου, έναν άνθρωπο ο οποίος είναι στρατιώτης άλλης χώρας», πρόσθεσε ο Μπούμτσι.

Παράγοντες της μειονότητας έλεγαν, σύμφωνα με το Έθνος, ότι ο Π. ΒέγΓκου πήγε όταν ήταν ακόμη μωρό στην Αθήνα και μετά το λύκειο που έβγαλε στην Αθήνα έφυγε για σπουδές στη Γαλλία. Η οικογένειά του είχε πάντα σχέση με την πολιτική και ο παππούς του ήταν μεγαλοστέλεχος του Εμβερ Χότζα. Ετσι όταν επέστρεψε από τη Γαλλία εντάχθηκε στην ελίτ του σοσιαλιστικού κόμματος και βρέθηκε στη θέση του διευθυντή του υπουργού Εξωτερικών

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *