Λεβέντης: Δεν πρέπει να αποδεχθούμε σε καμμία περίπτωση το όνομα Μακεδονία

 

 

Πυρά κατά των κυβερνήσεων εξαπολύει ο πρόεδρος της Ενωσης Κντρώων Βασίλης Λεβέντης, από το 1992 έως σήμερα,, σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο κ. Λεβέντης τάχθηκε κατά του όρου Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων και ζήτησε να υπάρξει χάραξη μιας νέας στρατηγικής από την ελληνική πλευρά.

Ο κ. Λεβέντης κάνει λόγο για το συγκεκριμένο θέμα μετά από το θόρυβο που έχει ξεσπάσει από τη δημοσιοποίηση εγγράφου από την Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Εξωτερικός κ.Νίκος Κοτζιάς ζήτησε από το ακροδεξιό κόμμα προτάσεις για πιθανές ονομασίες της FYROM.

Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, κατηγορεί τις κυβερνήσεις από το 1992 έως σήμερα για «αποτυχημένους χειρισμούς» ζητώνταςνα χαραχτεί νέα στρατηγική από την ελληνική πλευρά και επισημαίνοντας πως οι πόρτες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ θα ανοίξουν για τα Σκόπια, μόνο εάν αλλάξουν συνταγματική ονομασία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι το άθροισμα αποτυχημένων χειρισμών σχεδόν όλων των κυβερνήσεων. Εφόσον οι μεγάλες δυνάμεις ονομάζουν τα Σκόπια “Μακεδονία” και εμείς αδρανούμε η το δεχόμαστε, είναι σαν να τα ονομάζουμε και εμείς “Μακεδονία”.

Χρειάζεται λοιπόν μια άλλη εξωτερική πολιτική και όχι κουβέντες επικοινωνιακές για να εντυπωσιάζουν εντός Ελλάδος.

Προφανώς η Ένωση Κεντρώων δεν αποδέχεται τον όρο “Μακεδονία” και για να πλησιάσουν τα Σκόπια ή την Ευρώπη ή το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αλλάξουν όνομα.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *