Αυτός είναι ο λόγος που καταστρέφουν την ελλάδα

 

 

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι ο ελληνικός τόπος αποτελεί “παράδεισο επί Γης”, αφού η Ελλάδα πέρα από τη στρατηγική της τοποθεσία, την ικανότητα να παράξει σχεδόν τα πάντα και σε υψηλή ποιότητα στον πρωτογενή τομέα, ξεχωρίζει για άλλον ένα λόγο και αυτός είναι τα πολυάριθμα κοιτάσματα πρώτων υλών.Σύμφωνα με πληροφορίες που τα λοιπά ΜΜΕ παραλείπουν να αναφέρουν, η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της μαζικά κοιτάσματα σπάνιων γαιών, σε διάφορα σημεία της χώρας, με την μεγαλύτερη συσσώρευση να παρατηρείται στο βόρειο Αιγαίο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι σπάνιες γαίες (ή αλλιώς λανθανίδες) αποτελούν μια ομάδα μεταλλικών χημικών στοιχείων, με παραπλήσιες χημικές ιδιότητες, τα οποία αποτελούν κύριο συστατικό των σύγχρονων τεχνολογικών συσκευών όπως smatrphones, tablets, υβριδικά αυτοκίνητα, ιατρικές συσκευές και αντιπυραυλικά συστήματα….

Τα κοιτάσματα των άνωθεν στοιχείων βρέθηκαν πριν από περίπου 35 χρόνια, όταν μια ομάδα  ειδικών του Ινστιτούτου Γεωμεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), βρήκε τις πρώτες εδνήξεις για την ύπαρξη Τιτάνιου και Κοβάλτιου στο βόρειο Αιγαίο.

Δυστυχώς όμως η τότε εκμετάλλευσή τους παραγκωνίστηκε, διότι δεν υπήρχε η απαραίτητη τεχνολογία για την ασφαλή εξόρυξη τους, με το θέμα να κλειδώνεται στα ντουλάπια της ιστορίας.

Με την πάροδο των ετών η ανάγκη για τη χρήση των αναφερόμενων πρώτων υλών αυξήθηκε δραματικά, με την Κίνα να παίρνει τα ινία, αφού κατέχει το 95% της εξόρυξης σπάνιων γαιών καθώς, καμία άλλη χώρα δεν ήθελε να επωμιστεί το κόστος εξόρυξης. 

Ύστερα από μερικά χρόνια η Κίνα έμελλε να βρεθεί σε δύσκολη θέση αφού, μια μεγάλη εταιρία της Νορβηγίας δημιούργησε μια καινοτόμα τεχνολογία εξόρυξης, δίνοντας τη δυνατότητα παραγωγής (επεξεργασίας/διαχωρισμού) σπάνιων γαιών, υψηλής καθαρότητας, χωρίς να εκπέμπονται επικίνδυνοι ρύποι (emission free). 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν πέρασε απαρατήρητη, με τις χώρες τις Ευρώπης αλλά και τις ΗΠΑ, να ψάχνουν την ιδανική πηγή, όσον αφορά τις σπάνιες γαίες, έξω από το μονοπώλιο της Κίνας, με την Ελλάδα να αποτελεί ιδανική και συμφέρουσα εναλλακτική.

Η οικονομική δυσχέρεια, αλλά και ο πόλεμος που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, αποτελούν τα ιδανικά όπλα για τους γνωστούς επιτήδειους, ώστε να επωφεληθούν των ελληνικών θησαυρών και να κερδοφορήσουν από δράσεις που όχι μόνο θα έβγαζαν την Ελλάδα από το αδιέξοδο, αλλά θα την αναδείκνυαν σε μια μεγάλη και αναγνωρίσιμη δύναμη.

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *