Ενας ηλικιωμένος και μια νοσηλεύτρια οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου.

Το σήμα για την έναρξη του εμβολιασμού του πληθυσμού θα δοθεί την τελευταία Κυριακή του χρόνου στα νοσοκομεία αναφοράς που θα έχουν διαμορφωθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον εμβολιασμό «θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων».

Θα ακολουθήσουν – όπως είπε – αμέσως μετά οι συμπολίτες μας άνω των 65, τονίζοντας ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Τα εμβόλια όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα έρθουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου και στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία της Αθήνας και εν συνεχεία θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →