26 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα τα εμβόλια

Στις 26 Δεκεμβρίου έρχονται τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος προήδρευσε το πρωί σε ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα εκκίνησης των εμβολιασμών στην Ελλάδα, δίνοντας επιπλέον πληροφορίες τόσο για τον τρόπο που θα γίνει ο εμβολιασμός όσο και για τις διαδικασίες παραλαβής-παράδοσης του εμβολίου.

Σε νοσοκομεία της Αθήνας τα πρώτα εμβόλια

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι εμβολιασμοί ξεκινούν την επόμενη ημέρα, 27 Δεκμεβρίου σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της χώρας στην Αθήνα και αμέσως μετά στην Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός θα υπάρχει αυστηροποίηση στον τρόπο που γίνονται οι εμβολιασμοί, ενώ πρώτοι θα είναι όπως είναι ήδη γνωστό οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως έχουν εξασφαλιστεί οι τρόποι ασφαλούς μεταφοράς, οι χώροι σωστής αποθήκευσης και στη συνέχεια η μεταφορά του εμβολίου στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

«Όταν θα φτάσουν στο 70% του εμβολιασμού του πληθυσμού θα μιλάμε με ασφάλεια πως αφήσαμε πίσω μας την πανδημία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →