Ο ιδανικός εξοπλισμός gaming για την τέλεια εμπειρία

Η νέα γενιά παιχνιδομηχανών είναι εδώ τα νέα PlayStation 5 και Xbox Series X/S να μας κάνουν κλείνουν το μάτι. Η devolo ετοίμασε μια λίστα με τον ιδανικό εξοπλισμό για την καλύτερη εμπειρία gaming.

Για πολλούς gamers φέτος τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα καθώς το PlayStation 5 και το Xbox One Series X/S κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Ωστόσο, οι πλήρεις δυνατότητες των κονσολών μπορούν να ξεδιπλωθούν μόνο με τα σωστά αξεσουάρ, όπως η σωστή τηλεόραση ή οθόνη και το σωστό σετ ακουστικών. Παρακάτω είναι ένας σύντομος οδηγός για να σας δώσει μερικές συμβουλές και προτάσεις για έναν πραγματικά επιτυχημένο χειμωνιάτικο gaming.

Κάθε νέα γενιά παιχνιδομηχανών έχει τουλάχιστον ένα πλεονέκτημα και αυτό δεν είναι άλλο από τα βελτιωμένα γραφικά. Αυτό ισχύει και για φέτος, αφού όλα τα μοντέλα έχουν μέγιστη ανάλυση στα 8K UHD με εξαίρεση το πιο οικονομικό Xbox Series S, με απόδοση στα 1440p. Η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται, φυσικά και από την τηλεόραση ή την οθόνη που χρησιμοποιείτε.

Η συσκευή που θα επιλέξετε πρέπει να υποστηρίζει την ποιότητα του output. Εξίσου σημαντικό με τις νέες κονσόλες είναι και το HDMI Standard 2.1, καθώς μόνο αυτό υποστηρίζει ποιότητα εικόνας 4K σε frame rate μόλις 120 Hz, ταχύτητα εικόνας που υποστηρίζουν και το PlayStation 5 και το Xbox One Series X. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι όλες οι νέες κονσόλες υποστηρίζουν και παλαιότερες θύρες HDMI. Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μια νέα συσκευή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε εάν οι συσκευές στη λίστα σας είναι έτοιμες για το μέλλον του HDMI 2.1 ή μπορούν τουλάχιστον να αναβαθμιστούν ώστε να το υποστηρίζουν.

Όταν αποφασίζετε να αγοράσετε μια νέα τηλεόραση ή ένα gaming monitor, θα πρέπει επίσης να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα ακόλουθα:

  • Υποστήριξη ποιότητας 4K
  • HDR output για μια εικόνα με χρωματικές λεπτομέρειες
  • Μέγιστη φωτεινότητα τουλάχιστον 600 cd/m2
  • Χαμηλή καθυστέρηση απόκρισης, όχι πάνω από 25 milliseconds (σημαντικό για τηλεόραση)

Είτε συνομιλείτε με άλλους παίκτες είτε απλά προσπαθείτε να μην ενοχλείτε την οικογένεια σας, ένα σωστό gaming headset, δηλαδή ένα σετ ακουστικών μικροφώνου, είναι θεμελιώδες για τον εξοπλισμό κάθε παίκτη. Εξίσου σημαντικό είναι να ελέγξετε και την συνδεσιμότητα του headset, καθώς δεν είναι όλα τα ασύρματα ακουστικά συμβατά με όλες τις κονσόλες. Βεβαιωθείτε ότι το headset που θα επιλέξετε αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι απόλυτα συμβατό με τα νέα PlayStation 5 ή Xbox One Series X / Series S. Το ίδιο ισχύει και για τα ενσύρματα headset αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο να προκύψουν προβλήματα συνδεσιμότητας. Οι νέες κονσόλες δεν παρέχουν optical audio output, οπότε μπορείτε εύκολα να αποκλείσετε αυτό το είδος σύνδεσης από τη λίστα σας.

Οι πρόσθετες δυνατότητες που μπορεί να παρέχει το headset που θα επιλέξετε έχουν να κάνουν με τις προτιμήσεις και το budget σας. Τέτοιες δυνατότητες μπορεί να είναι, για παράδειγμα, η επιλογή ανάμεσα σε στερεοφωνικό και surround ήχο και αν προτιμάτε ενσύρματο ή ασύρματο εξοπλισμό.

Το set up είναι έτοιμο, η εικόνα στην νέα τηλεόραση ή το monitor είναι εκθαμβωτική και το headset είναι συνδεδεμένο. Θεωρητικά, τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο για να απολαύσετε την τέλεια βραδιά gaming, αλλά μπορεί τα πράγματα να γίνουν ακόμα καλύτερα με επιπλέον εξοπλισμό. Μια ξεχωριστή καρέκλα για gaming ή ένα πουφ μπορεί να κάνει το χώρο του gaming ακόμα πιο άνετο. Οι σταθμοί φόρτισης είναι ένα πρακτικό gadget που θα κρατήσει όλα τα αξεσουάρ σας φορτισμένα για τον επόμενο γύρο. Τέλος, οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι ιδανικοί για πρόσθετο χώρο για μια ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη παιχνιδιών.

Η λίστα είναι ατελείωτη και περιλαμβάνει από τα πιο χρήσιμα, μέχρι τα πιο cool ή τα πιο silly-but-fun αξεσουάρ. Αρκεί να σιγουρευτείτε ότι είναι συμβατά με την κονσόλα που έχετε.

Μια από τις πιο συχνές απαιτήσεις του σύγχρονου gaming είναι η ισχυρή σύνδεση στο Internet. Τα νέα παιχνίδια εξαρτώνται όλο και περισσότερο από το cloud. Με αφορμή τα PlayStation 5 Digital Edition και Xbox Series S, οι κατασκευάστριες Microsoft και Sony έχουν αναπτύξει κονσόλες που καταργούν εντελώς τις μονάδες δίσκων και πλέον βασίζονται αποκλειστικά στην ψηφιακή διανομή παιχνιδιών από διαδικτυακά καταστήματα. Επίσης, όλο και περισσότερα streaming formats εισέρχονται στον κόσμο του gaming, μέσω πακέτων συνδρομής, που περιλαμβάνουν παιχνίδια για download, τα οποία υποστηρίζονται απευθείας ως online stream.

Με λίγα λόγια, όσο καλύτερη είναι η σύνδεση στο διαδίκτυο, τόσο πιο διασκεδαστική είναι η εμπειρία για πολλούς παίκτες και τόσο πιο γρήγορα γίνεται λήψη των παιχνιδιών και των ενημερώσεων τους. Σήμερα, μια σύνδεση με 25 Mbps θεωρείται η ελάχιστη, ενώ συνήθως συνιστάται ταχύτητα στα 50 Mbps. Επίσης, να έχετε στο μυαλό σας ότι το Internet δεν προορίζεται μόνο για την κονσόλα. Στο σπίτι σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες συσκευές με χρήστες που θα χρειάζονται εξίσου γρήγορη σύνδεση για άλλες εργασίες online.

Η τελευταία σειρά προϊόντων, devolo Magic Powerlines, προσφέρει ισχυρούς προσαρμογείς με εκπληκτικές δυνατότητες ώστε να εκμεταλλεύεστε πλήρως τη σύνδεση στο Internet. Αυτοί οι προσαρμογείς μετατρέπουν οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού σας σε σημείο πρόσβασης στο Internet και μάλιστα με ταχύτητες έως 2.400 Mbps. Η τεχνολογία είναι απλή: η devolo χρησιμοποιεί την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού ως έναν «αυτοκινητόδρομο» για δεδομένα υψηλών ταχυτήτων. Πλέον δεν έχει σημασία που είναι τοποθετημένο το router και αν μεσολαβούν τοίχοι και ταβάνια μέχρι το χώρο που χρειάζεστε Internet. Οι προσαρμογείς devolo Magic μεταφέρουν το Internet είτε ασύρματα είτε ενσύρματα και έτσι είναι η ιδανική λύση για τους gamers της νέας γενιάς.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →