Δες τι μπορεί να πάθει ο αυχένας σου από την πολύωρη ενασχόληση σου με το κινητό

 

 

Απίστευτες εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα ο Αυστραλός χειροπράκτης Τζέιμς Κάρτερ, οι οποίες απεικονίζουν ένα φαινόμενο του «μηνυματικού αυχένα», που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο φαινόμενο επειρεάζει ιδιαίτερα τα νέα παιδιά.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, θα δείτε κυρίως νέα άτομα. Αυτό που θα σας συγκλονίσει όμως είναι πως κάποια από αυτά είναι παιδιά ηλικίας επτά ετών! Οι αλλοιώσεις στην περιοχή του αυχένα αλλά και της πλάτης τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Ο Αυστραλός χειροπράκτης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει ο εθισμός στα κινητά και άλλες φορητές συσκευές τα τελευταία χρόνια, καθώς αναγκάζουν το χρήστη να σκύβει επίμονα ώστε να μπορέσει να γράψει. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο αντίκτυπος του εθισμού δεν περιορίζεται στις σκελετικές βλάβες, αλλά συνδέεται και με την ψυχολογική καταπόνηση του ατόμου, πυροδοτώντας συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Κάρτερ έρχεται αντιμέτωπος με όλο και περισσότερα κρούσματα «μηνυματικού αυχένα» και δηλώνει πως το 50% των ασθενών είναι δυστυχώς έφηβοι.

 

 

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *