Οι Κρήτες «όργωναν» τον Ατλαντικό εδώ και 4000 χρόνια!

Σε μια ανακάλυψη, που πιθανότατα θα ξαναγράψει σελίδες της Ιστορίας, προχώρησαν αρχαιολόγοι στη βόρεια ακτή της Ισπανίας. Σε βράχο στην περιοχή Costa dos Castros βρήκαν πετρογλυφικά, ανάγλυφα δηλαδή σχέδια, «γραφή» των ανθρώπων πριν χιλιάδες χρόνια, στα οποία αποτυπώνεται ένα πλοίο που μοιάζει καταπληκτικά με εκείνα που είναι γνωστά ότι υπήρχαν μόνο στην Κρήτη.

Τα κρητικά πλοία της αρχαιότητας ξεχώριζαν για το σχήμα και τη χρήση πανιών ταυτόχρονα με τα κουπιά. Έτσι πλέον οι αρχαιολόγοι μπορούν να φτάσουν σε επιστημονικό συμπέρασμα, με απόδειξη, ότι οι αρχαίοι Κρήτες ταξίδευαν στον Ατλαντικό, 4.000 χρόνια πριν!

Αν αυτή η επιστημονική παραδοχή -που εντόπισε το Candianews σε ανάρτηση του digventures.com– συνδυαστεί με μερικές άλλες ακόμα υπό έρευνα περιπτώσεις, στις οποίες φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία πως Μινωίτες είχαν φτάσει στην Αμερική πολύ πριν από τον Κολόμβο, (κάτι που έχουμε γράψει αρκετές φορές και εμείς εδώ στο Crashonline) μπορεί να ξαναγραφεί η ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής!

Τέτοια προς έρευνα ακόμα στοιχεία, για την παρουσία Μινωιτών στην αμερικανική ήπειρο, υπάρχουν, για παράδειγμα, στις ακτές της λίμνης Superior, μεταξύ Μίσιγκαν των ΗΠΑ και Καναδά. Ακόμα, υπάρχει η γενετική μελέτη «Origin and Diffusion of mtDNA Haplogroup X», του 2003 που συνδέει τους Κρήτες με τους Ινδιάνους!

Σε αυτήν εντοπίστηκε ότι το μιτοχoνδριακό DNA haplogroup X2 που απαντάται στους Κρήτες σε υψηλό ποσοστό (7,2%) απαντάται σε παρόμοια υψηλό ποσοστό (ως 5%) και σε 20.000 μέλη ινδιάνικων φυλών της ΒΑ Αμερικής!

Σε παρόμοιο «ευρασιατικό συμπέρασμα» είχε καταλήξει και η κρανιακή συγκριτική μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν «Old World sources of the first New World human inhabitants: a comparative craniofacial view», του 2001.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά μέχρι τώρα είναι υποθέσεις προς έρευνα. Όμως η πρόσφατη ανακάλυψη των πετρογλυφικών με το σχέδιο ενός καραβιού από την Κρήτη, είναι πλέον ένα συγκλονιστικό στοιχείο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *