Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! 34 άτομα προστέθηκαν στη αμερικανική λίστα οικονομικών κυρώσεων

 

 

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέθεσε 34 ονόματα στον κατάλογο των φυσικών και νομικών προσώπων τα οποία υφίστανται οικονομικές κυρώσεις εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης. Στο στόχαστρο βάζει ειδικά φιλορώσους αυτονομιστές  προκαλώντας την αντίδραση της Μόσχας, η οποία έκανε λόγο για μια «εχθρική» απόφαση από μέρους της Ουάσινγκτον.Δεκατέσσερα πρόσωπα και επιχειρήσεις μπήκαν στο στόχαστρο διότι παρείχαν υλική υποστήριξη ή ενήργησαν εξ ονόματος προσώπων που αντιμετώπιζαν ήδη αμερικανικές κυρώσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Με τις κυρώσεις αυτές «αποτυγχάνουν οι προσπάθειες διαφυγής από τις κυρώσεις» και η αμερικανική κυβέρνηση επιδεικνύει «για άλλη μια φορά την απαρασάλευτη αποφασιστικότητά της να ασκήσει πίεση στη Ρωσία ώστε να σεβαστεί (…) την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας», σχολίασε ο Τζον Σμιθ, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.
Έξι Ουκρανοί φιλορώσοι αυτονομιστές, σε βάρος των οποίων ήδη επιβάλλονται κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προστέθηκαν επίσης στην μαύρη λίστα αυτή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, όπως επίσης και πρόσωπα που πρόσκεινται στον φιλορώσο πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος εκδιώχθηκε από την εξουσία τον Φεβρουάριο του 2014.
Εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, είναι επίσης ανάμεσα στους στόχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η απόφαση της κυβέρνησης του  Ομπάμα ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά την ανανέωση των κυρώσεων της ΕΕ ως τα τέλη του Ιουλίου.
«Πρόκειται για τη συνέχιση μιας αντιφατικής λογικής και μιας εχθρικής γραμμής απέναντι στη Ρωσία, που έχει καταστροφικές συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις», ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα θα εξετάσει τη λήψη μέτρων σε αντίποινα.
Με βάση τις κυρώσεις αυτές, ενδεχόμενα περιουσιακά στοιχεία των φυσικών και νομικών προσώπων που στοχοθετούνται στις ΗΠΑ θα δεσμευθούν και απαγορεύεται σε όλους τους Αμερικανούς υπηκόους να συναλλάσσονται μαζί τους.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία για τον ρόλο που της επιρρίπτουν στον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 9.000 ανθρώπους από τον Απρίλιο του 2014.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *