Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μέρκελ! Χαντάκι άνοιξε από πάνε έλα του πανικού της

 

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει την Α.Μέρκελ, τον Α.Σόιμπλε και την γερμανική ελίτ η επικείμενη εκλογή του Ν.Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ.
 
«Είναι δύσκολο να γίνουν τώρα εκτιμήσεις» παραδέχθηκε στη Handelsblatt ο Γιούργκεν Χαρντ, συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις. «Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει ελάχιστους συμβούλους με τους οποίους τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης θα μπορούσαν να έχουν επαφές και όλο το στενό του περιβάλλον αποτελείται από ανθρώπους που δεν προέρχονται από τον πολιτικό χώρο. Είναι καθαροί». 

 
Στο υπουργείο Οικονομικών γίνονται σενάρια επί χάρτου και αναλύσεις για το πώς θα αντιδράσουν οι χρηματαγορές την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ που δείχνουν ότι εκλέγουν τον ηγέτη κατά της παγκοσμιοποίησης.
 
Ο κατάλογος των ανησυχιών του Βερολίνου είναι μακρύς. 
 
Ένα βασικό σημείο είναι η συνεργασία – με μια πιθανή κυβέρνηση Τραμπ – και βασικούς οργανισμούς όπως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μέχρι τώρα και παρά τις διαφωνίες οι Αμερικανοί στάθηκαν στον πλευρό των Ευρωπαίων όταν επρόκειτο να επιβάλουν την δημοσιονομική κατοχή της Ελλάδας παρά τη θέληση των υπό ανάπτυξη χωρών.
 
Να σημειώσουμε ότι η πολιτική Τραμπ είναι σαφές.
 
Θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική; Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Τραμπ για να της Ελλάδας; Θα δεχθεί να συνεχιστεί η γερμανοκρατία στην Ελλάδα;

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *