Την Κυριακή το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός

 

 

34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας. Περίπου 50.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί στον φετινό παγκόσμιο γεγονός που θα λάβει μέρος στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. 50.000 δρομείς σε μια διοργάνωση που φέτος συμπληρώνει 120 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του αγωνίσματος που εμπνεύστηκε από τη διαδρομή του Αθηναίου ημεροδρόμου που έφερε το μήνυμα της νίκης στη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. Την άνοιξη του 1896 στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, αθλητές από πέντε χώρες του κόσμου είχαν παραταχθεί στην αφετηρία, τη γέφυρα του Μαραθώνα, για να τρέξουν μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η νίκη του Έλληνα αθλητή, Σπύρου Λούη έμεινε στην ιστορία συμβολίζοντας την προσπάθεια και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός. Πρόκειται για ένα δύσκολο αγώνισμα το οποίο ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και στο οποίο κάθε συμμετέχων έρχεται αντιμέτωπος όχι απλώς με άλλους δρομείς, αλλά με τον ίδιο του τον εαυτό. Με τις αντοχές του και τα όρια του σε μια σκληρή διαδρομή 42. 195 μέτρων δόξας και ιστορίας. Μοιάζει με μαζική προσπάθεια, αλλά στην πραγματικότητα είναι καθαρά ατομική. Όλοι μαζί και ταυτόχρονα ο καθένας μόνος του σε μια γενική ατμόσφαιρα γιορτής.

Μία από τις φετινές καινοτομίες του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας είναι η παρέλαση της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας του που συμμετείχε στο Ρίο στο Καλλιμάρμαρο, την ημέρα του αγώνα –Κυριακή 13/11 – λίγο πριν τερματίσει ο πρώτος Μαραθωνοδρόμος (10:45-11.00 ).

Οι ατομικές εγγραφές για τους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ ολοκληρώθηκαν μέσα στην πρώτη ημέρα ανακοίνωσής τους καθώς η ζήτηση ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη, ενώ ελάχιστες θέσεις έχουν απομείνει για τον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ και για τον Μαραθώνιο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

www.athensauthenticmarathon.gr

Ο Μαραθώνιος σε αριθμούς

-Ένας Διοργανωτής: ο ΣΕΓΑΣ
-Δύο Διεθνείς Εταίροι: η AIMS και η IAAF
-Τρία πρόσωπα σύμβολα: α ) o Ημεροδρόμος, β ) o Σπύρος Λούης, γ ) ο Γρηγόρης Λαμπράκης
-Τέσσερις ενότητες δραστηριοτήτων: α )Συνέδρια, β ) Εκδηλώσεις, γ ) AIMS GALA, δ ) Αγώνες.
-Τρεις ιστορικές εγκαταστάσεις: α )Ιστορική Εκκίνηση, β )Τύμβος, γ )Παναθηναϊκό Στάδιο
-Τέσσερις Θεσμοί: α ) η Φλόγα του Μαραθωνίου, β ) το Συνέδριο και το Συμπόσιο της AIMS για το Μαραθώνιο γ ) η ERGO Marathon EXPO και δ ) η δεξίωση Βραβεύσεων των Καλυτέρων Αθλητών
-Τέσσερις ώρες «ζωντανής» τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΡΤ
-Επτά Αγώνες: α ) Μαραθώνιος β ) Δρόμος 10 χλμ. WIND γ ) Πρωινός Δρόμος 5 χλμ. WIND δ ) Απογευματινός Δρόμος 5 χλμ. WIND, ε ) Αγώνας Παιδιών 1.200 μ. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, στ ) Αγώνας Special Olympics 1.200 μ. και αγώνες παιδιών στους Δήμους της Μαραθώνιας διαδρομής.
-65 Αγωνιστικά χιλιόμετρα (Μαραθώνιος, 10χλμ, 5 χλμ Χ2 , Special Olympics, Αγώνες Παίδων )
-100 Δημοσιογράφοι (Έλληνες, ξένοι ), 200 φωτορεπόρτερ (Έλληνες, ξένοι )
-150 άτομα προσωπικό της ΕΡΤ
-100+ Σύνεδροι
-100 Εκπρόσωποι Διεθνών Μαραθωνίων από όλες τις Ηπείρους
-20.000 ξένοι επισκέπτες στην Αθήνα / Ελλάδα
-80.000 επισκέπτες στην EXPO Αθλητισμού, Τουρισμού και Υγείας του ΑΜΑ
-40.000 φίλαθλοι και θεατές κατά την διαδρομή και στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου
-20 εκ. Ευρώ στην αγορά σε πέντε ημέρες μόνο από τους επισκέπτες εκτός Αθηνών.
-50.000+ αναμένεται να είναι οι συμμετοχές σε όλες τις αποστάσεις του 34ου Μαραθωνίου Αθήνας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.
-105 είναι οι χώρες από όπου προέρχονται οι δρομείς
-18.000 δρομείς δηλώθηκαν στον μαραθώνιο δρόμο
-20.000 εκείνοι που δηλώθηκαν να τρέξουν στα 5χλμ και 10χλμ,
-6.000 στον απογευματινό αγώνα 5χλμ.
-6.500 παιδιά θα τρέξουν στο κέντρο της Αθήνας και στους Δήμους της Μαραθώνιας διαδρομής.
-355.000 μπουκάλια νερού ΑΥΡΑ
-60.000 Ηλεκτρολύτες POWERADE
-42.500 χυμοί ΑΜΙΤΑ
-65.000 μπανάνες CHIQUITA
-35.000 τζελ φρούτων GU
-350 λεωφορεία 50 θέσεων, τα οποία αν τοποθετηθούν σε ευθεία γραμμή θα έχει μήκος 10 χλμ., θα μεταφέρουν τους δρομείς στην εκκίνηση
-500 χημικές τουαλέτες θα τοποθετηθούν για να εξυπηρετήσουν του συμμετέχοντες στην αφετηρία, κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής και στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο.
-3.000 εθελοντές με το ζεστό τους χαμόγελο θα συνοδεύουν και θα εξυπηρετούν τους δρομείς όχι μόνο την ημέρα του αγώνα, αλλά και στη διάρκεια του τετραήμερου των εκδηλώσεων
-25 μουσικές μπάντες, κρουστών και Djs θα τονώσουν το ηθικό και θα σκορπίσουν κέφι σε συμμετέχοντες και θεατές.
-400 μ. θα φτάσει η ουρά των ανθρώπων που θα μπουν στην εκκίνηση του Μαραθωνίου και 300 μ. η ουρά των ανθρώπων στην εκκίνηση των 5 και 10 χλμ.
-150.000 μ. κορδέλα (κόκκινη- άσπρη ) για να σηματοδοτήσει διάφορες περιοχές.
-4.000 κιγκλιδώματα, που καλύπτουν απόσταση 8.000μ. θα τοποθετηθούν στο Παναθηναϊκό στάδιο και σε πολλά σημεία κατά μήκος της διαδρομής
-500 κώνοι οριοθέτησης περιοχών
-500 άτομα από την διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και τις αστυνομικές δυνάμεις θα συμβάλλουν την Κυριακή (13/11 ) στην ασφαλή διοργάνωση
-150 άτομα προσωπικό του ΕΚΑΒ
-270 άτομα από διασωστικές ομάδες
-47 ραδιοερασιτέχνες
-100 άτομα προσωπικό των Δήμων κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής και του Παναθηναϊκού Σταδίου
-95 Κριτές
-25 φορτηγά του χορηγού DHL τα οποία μεταφέρουν τα πολιτικά ρούχα των δρομέων τα οποία παραδίδουν στην αφετηρία στον Μαραθώνα
-17 αυτοκίνητα του χορηγού BMW για τις ανάγκες μετακίνησης επισήμων και στελεχών

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *