Η χαμένη Ατλαντίδα γοητεύει όλους τους ανθρώπους

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο μύθος της χαμένης Ατλαντίδας εξάπτει την ανθρώπινη φαντασία. Από τους διαλόγους του Πλάτωνα «Τίμαιος και Κριτίας» όπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά, έως και σήμερα, το ακμάζον μυθικό νησί«πέρα από τις Ηράκλειες στήλες» που μοιάζει με ήπειρο, η ναυτική υπερδύναμη που βυθίστηκε μυστηριωδώς στο πέλαγος, δημιουργεί ερωτήματα για το αν υπήρξε πραγματικά ή πού μπορεί να βρίσκεται.

Αν και έχει θεωρηθεί πως επρόκειτο πιθανότατα για μία αλληγορία των πολιτικών πεποιθήσεων του Πλάτωνα, κάποιοι στηριζόμενοι στη θεωρία ότι ο Πλάτωνας είχε εμπνευστεί από καταστροφικά γεγονότα της αρχαιότητας  πιστεύουν στην ύπαρξή του και υποστηρίζουν ότι κρύβεται θαμμένο σε κάποιο μέρος του κόσμου.

Από τη Μεσόγειο θάλασσα– όπου βρίσκονται και οι περισσότερες περιοχές που θεωρούνται και ως πιο πιθανές, όπως η Σαρδηνία, η Σικελία, η Μάλτα, η Κύπρος, η Κρήτη και η Σαντορίνη, η Ανδαλουσία, αλλά και άλλες περιοχές της Τουρκίας και του Ισραήλ  έως τον Ατλαντικό Ωκεανό, την Ανταρκτική και την Ινδονησία, υπάρχουν περιοχές που έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με την ύπαρξης της Χαμένης Ατλαντίδας.

Η σχέση της με την Κρήτη και τη Σαντορίνη

Ο μύθος της συνδέεται συχνά με την Σαντορίνη καθώς η καταστροφή του ενός νησιού από το ηφαίστειο και η μυστηριώδης εξαφάνιση του άλλου, μετά από έναν μεγάλο σεισμό και πλημμύρα, έχουν απασχολήσει πολλές γενιές μελετητών. Ανασκαφές στην περιοχή Ακρωτήρι της Σαντορίνης έχουν κάνει πολλούς να πιστέψουν ότι η Ατλαντίδα δεν ήταν άλλη από την Σαντορίνη.

Κάποιοι άλλοι την ταυτίζουν με την Κρήτη και τον Μινωικό της πολιτισμό, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως αυτή να ήταν «το μεγαλύτερο νησί», «η Βασιλική Πόλη», ενώ η Σαντορίνη με την οποία η Κρήτη είχε δεσμούς, η «Μητρόπολη» ή το «μικρότερο νησί».

Η θεωρία αυτή στηρίζεται οπωσδήποτε και σε ομοιότητες που υπήρχαν ανάμεσα στην Κρήτη και το μυθικό νησί. Στα χρώματα της Ατλαντίδας που σύμφωνα με τον Πλάτωνα ήταν το μαύρο, το κόκκινο και το λευκό, και που αποτελούν χαρακτηριστικά χρώματα και της αρχιτεκτονικής του Μινωικού πολιτισμού, αλλά και στη λατρεία του Ταύρου στην οποία επιδίδονταν και οι Άτλαντες.

Τα τελευταία ευρήματα

Η αναζήτηση της Χαμένης Ατλαντίδας δεν σταματά ποτέ, γι’αυτό και ερευνητές και αρχαιολόγοι σε όλον τον κόσμο διεξάγουν συχνά έρευνες με την ελπίδα ότι ο μύθος θα αποδειχθεί πραγματικότητα, αποδεικνύοντας  ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν πρόκειται για την ανθρώπινη φαντασία.

Το 2004 ένας Αμερικανός χρησιμοποίησε σόναρ για να εντοπίσει συντρίμμια ενός ανθρώπινου πολιτισμού, ανάμεσα στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και της Συρίας, ενώ το 2007 σουηδοί ερευνητές υποστήριξαν ότι υπάρχουν ενδείξεις που τοποθετούν τη Χαμένη Ατλαντίδα στο Dogger Bank της Βόρειας Θάλασσας.

Μία άλλη ομάδα υποβρύχιων αρχαιολόγων υποστήριξε το 2011 ότι φωτογραφίες που πάρθηκαν κάτω από τη θάλασσα της Καραϊβικής, αποκαλύπτουν συντρίμμια από πυραμίδες που προηγούνται χρονολογικά αυτών της Αιγύπτου.

Τα πιο πρόσφατα ευρήματα που σχετίζονται με την ύπαρξη της βυθισμένης ηπείρου, έχουν έρθει στο φως από μία ομάδα βραζιλιάνων και ιαπώνων επιστημόνων που ανακάλυψαν στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό τεράστιους πετρώδεις σχηματισμούς.

Και η αναζήτησή της συνεχίζεται… Εσείς, πιστεύετε στην ύπαρξή της;

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

3 thoughts on “Η χαμένη Ατλαντίδα γοητεύει όλους τους ανθρώπους

 1. Μα…Πως γίνεται 20,000 Αθηναίοι νά κατατροπώσουν 1,100.000 Άτλαντες?
  Και όμως γίνεται… η διαφορά υπάρχει στο σύτημα μέτρησης…..
  Ακόμα και επί τής εποχής του Ιησού, μετρούσαν (δύση και μέση ανατολή) όχι με πυθαγόριους αριθμούς 1-9 αλλά, μέ αυτούς που σήμερα λέμε Ρωμαϊκούς (γράμματα Κύμης Ευοίας) Δωρικά, το δέκκα έγραφαν “Χ” όμως Ιωνικά είναι το πρώτο γράμμα του Χίλια και το ονόμαζαν Χίλια ‘Ενα Χ, = μία Χιλιάδα…Για’αυτό και ΧΊ-ΛΙ-Α-ΔΑ
  Χιλλές = Απάτη Ακόμα το λένε στην Κρήτη και Κύπρο..Χιλλετζής = απατεώνας…..όμως από εδώ ο Αχιλλέας…. Α’χιλλεύς όπου ή Α’χίλλιος του πτέρνα όπου πατεί ούτε απατάτε ούτε απατεί……
  Και μέχρι σήμερα ακούμε στήν Εκκλησία το Ιερέα:
  Ό ευλογήσας τους πέντε άρτους εν’ τη ερήμω και εξ αυτών πεντάκης Χιλίους…. “I beg your pardon” δηλαδή πόσους άνδρας Χορτάσας…..?
  Η απάντηση είναι 50 όπου με πέντε μεγάλα ψωμιά Χωριάτικα διαβασμένα από τον Ιησού, και 5 ψάρια (ροφούς? 2 κιλά ο έννας εφτάξανε να φάνε 50 άνθρωποι κε περίσεψαν μπόλικες μερίδες….
  Έτσι και εδώ, το 1,100.000 των ατλάντων (ωρικός αριθμός κάθε χιλιάδα 10 άνθρωποι) επωμένως, 1,100.000 άτλαντες = 110,000 σημερινές….και 20 χιλιάδες Ιωννικός Α-ριθμός Εμπιροπόλεμοι Αθηναίοι και το δίκαιο με το μέρος τους, οι Άτλαντες έπαθαν ότι έπαθαν οι Ιταλοί στην Αλβανία το 1940.
  Ή ιστορία επαναλαμβάνεται.

 2. Μα…Πως γίνεται 30,000 Αθηναίοι νά κατατροπώσουν 1,100.000 Άτλαντες?
  Και όμως γίνεται… η διαφορά υπάρχει στο σύτημα μέτρησης…..
  Ακόμα και επί εποχής του Ιησού, μετρούσαν (δύση και μέση ανατολή) όχι με πυθαγόριους αριθμούς 1-9 αλλά, μέ αυτούς που σήμερα λέμε Ρωμαϊκούς (γράμματα Κύμης Ευοίας) Δωρικά, το δέκκα έγραφαν “Χ” όμως Ιωνικά είναι το πρώτο γράμμα του Χίλια και το ονόμαζαν Χίλια ‘Ενα Χ, = μία Χιλιάδα…Για’αυτό και ΧΊ-ΛΙ-Α
  Χιλές = Απάτη Ακόμα το λένε στην Κρήτη και Κύπρο..Χιλετζής = απατεώνας…..όμως Α’χιλεύς ό Αχιλέας όπου ή Α’χίλιος του πτέρνα όπου πατεί ούτε απατάτε ούτε απατεί……
  Και ακούμε σήμερα στήν Εκκλησία το Ιερέα:
  Ό ευλογήσας τους πέντε άρτους εν’ τη ερήμω και εξ αυτών “πεντάκης Χιλίους” δηλαδή πόσους άνδρας Χορτάσας…..?
  Η απάντηση είναι 50 όπου με πέντε μεγάλα ψωμιά διαβασμένα από τον Ιησού και 5 ψάρια (ροφούς 2 κιλά ο έννας?) έφθαξαν να φάνε 50 άνθρωποι κε περίσεψαν μπόλικες μερίδες….
  Έτσι και εδώ, το 1,100.000 των ατλάντων Δωρικός αριθμός κάθε χιλιάδα 10 άνθρωποι επωμένως, 1,100.000 άτλαντες = 110,000 σημερινές….και 30, χιλιάδες Εμπιροπόλεμοι Αθηναίοι…., οι Άτλαντες έπαθαν ότι έπαθαν οι Ιταλοί στην Αλβανία το 1940 η ιστορία επαναλαμβάνεται….

 3. Που είναι η Ατλαντίδα?

  Μανθάνειν διά τής ερεύνης…, Όσοι αρέσκονται ακούοντες παραμυθολογήματα, εκ φύσεως ανοησιολογούν αναμυγνύωντες τα αληθή με τα ψευδή.

  Η Ατλαντίδα ποτέ δεν χάθηκε… ή γνώση χάθηκε για την Ατλαντίδα επιδή, η επικοινωνία με αυτήν διακόπηκε….
  Για να προσδιορίσουμε προς τα που πέφτει ή Ατλαντίδα, πρέπει πρώτα νά δούμε τί έχει να μας αποκαλυψη το όνομα Ατλαντίς, “Η των όνομάτων επίσκεψις του Αντισθένη”

  Κάθε γράμμα και κωδικός,

  Α = πρωτογενές ενέργεια, Τ = τελειωμένο/ολοκληρωμένο προϊόν, Λ = υγρό στοιχείο για’αυτό έχουμε Λίμνη…

  Σαν ένας κωδικός τα τρία γράμματα μαζί, ΑΤΛ = Νερό (Ατλ-αντικός)
  Από της στήλες του Ηρακλέους ακρειβως απέναντι στην άλλη όχθη του Ωκεανού εύρίσκοντε οι ΑΝΤΙ-ΠΟΔΕΣ ή Λακωνικά ΑΝΤΙΣ ή ANDES Δωρικά

  Η μεγαλύτερη σε μήκος οροσειρά του πλανήτη… Πάνω στις Άνδεις
  Πάνω στο οροπέδιο τών Ανδεων, εύρίσκετε η μεγαλύτερη λήμνη “ΑΤΛ” της υδρογείου με πόσημο νερό σε 3,812 Μέτρα υψόμετρο πάνω, πλέουν υπερωκεάνια….

  ΑΤΛ+ΑΝΤΙΣ = ΑΤΛΑΝΤIΣ ή Ατλαντίς, ή κοινώς Ιωνικά Ατλαντίδα….
  (“Ήταν κάποτε μια πανέμορφη γη, εύφορη, πλούσια κι απροσπέλαστη: Δυο νησιά πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, που περιβάλλονταν από δαχτυλίδια γης και νερού, έτσι ώστε κανένας ξένος να μην μπορεί να φτάσει ως εκεί. Την έλεγαν Ατλαντίδα κι ανήκε στον θεό Ποσειδώνα, που φρόντιζε για το καλό της. Ο λαός, που ζούσε εκεί, ήταν πλούσιος, ευτυχισμένος, πολιτισμένος, προοδευμένος και πολύ δίκαιος. Όμως, παραστράτησε, έγινε απάνθρωπος και γνώρισε σκληρή την τιμωρία των θεών.
  Κάπως έτσι περιγράφει ο Πλάτων στον «Κριτία» τη χαμένη Ατλαντίδα. Και στον «Τίμαιο» προσθέτει πως ο σοφός Σόλων, όταν πήγε στην Αίγυπτο, έμαθε από τους ιερείς ότι οι Αθηναίοι, 9.000 χρόνια πριν από την εποχή του, απέκρουσαν μια επίθεση των κατοίκων της Ατλαντίδας, που καταποντίστηκε έπειτα από έναν φοβερό σεισμό. Περίπου τότε σχηματίστηκε και το λεκανοπέδιο της Αθήνας”)
  Τώρα, ας φανταστούμε TA “Δύο νησιά μαζί” = Βόρεια και Νότια Αμερική….
  Tότε όντως η Αμερική ήταν δύο Νησιά, ο Ωκεανός ήτο πάνω από τη σημερινή στενή λωρίδα του Παναμά, Τι έγινε έκτοτε και ο Ατλαντικός με τον Ειρηνικό χώρισαν τα τσανάκια τους στο στενό του Παναμά και είνε όπως είναι σήμερα?
  “Ο λαός, ΛΕΕΙ που ζούσε εκεί στην Ατλαντίδα, ήταν πλούσιος, ευτυχισμένος, πολιτισμένος, προοδευμένος και πολύ δίκαιος….
  (τα πολλά νερά της λίμνης η γνώση και το κλίμα φέρουν πλούτο)
  Όμως, παραστράτησε, “λέει” ο λαός καί έγινε απάνθρωπος και γνώρισε σκληρή την τιμωρία των θεών”
  “Το πολύ χρήμα φέρει απληστία”
  Κάποια στιγμή, “ΛΕΕΙ” οί αλαζόνες πλέων Άτλαντες εισέβαλαν στη Μεσόγειο με σκοπό να κατακτήσουν όλους τους λαούς….
  Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η Μεσόγειος τότε, ΔΕΝ ήταν θάλασσα όπως σήμερα αλλά, ήτο Λεκάνη πολλύ κάτω από τήν επιφάνεια του Ωκεανού, (Λεκάνη της Μεσογείου Ζώνης)
  Οι Άτλαντες που ό στρατός τους αριθμούσε 1.100.000 άνδρες περικύκλωσαν τήν λεκάνη της μεσογείου και από της δύο μεριές, Νότια από την Αφρική και βόρεια από την Ισπανία, και ρήμαζαν πολιτείες και χωριά….!
  Καθώς ο τρόμος κυριάρχησε παντού, η μια περιοχή μετά την άλλη εγκατέλειπαν τον αγώνα αφήνοντας μόνους τους κατοίκους της Αθήνας να τα βγάλουν πέρα με τον εχθρό. Λίγο ακόμη και η χώρα θα καταστρεφόταν. Όμως, οι πολεμιστές Αθηναίοι ( 20.000), όχι μόνον άντεξαν στην επίθεση των Ατλάντων αλλά κατάφεραν και να τους νικήσουν. Με μιαν αντεπίθεση διαρκείας, τους πήραν στο κυνήγι….(Αυτό είναι σωστό)
  Οπισθοχωρώντας όμως οι εν’ απομείναντες Άτλαντες, έκαναν κάτι που δεν θα έκαναν ούτε οι σημερινοί Taliban….
  Οι στήλες του Ηρακλέους τότες, ήταν δύο? όντως στήλες ξηράς που ένωναν την Ευρώπη με την Αφρική και κρατούσαν τον παγωμένο Ωκεανό απέξω…για’αυτό και Ηράκλειες στήλες.
  Οι Άτλαντες φεύγωντας να επιβιβαστούν στα καράβια τους, τους ήρθε η φαεινή Ιδέα να κόψουν στη μέση της στήλες και να ανοίξουν μια μικρή υδροροή…..Ε…, αυτό ήταν…..το νερό ήταν αδύνατον να σταματήσουν οι Έλληνες, και σιγά-σιγά γέμιζε η λεκάνη της Μεσογείου…Φανταστήται την οικολογική καταστροφή της λεκάνης που η θερμοκρασία ήταν πάνω από 25-30 βαθμούς, να εισβάλουν σιγά και σταθερά τα παγωμένα νερά του Ωκεανού….!
  Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή όλων των εποχών….! στον πάτο της Μεσογείου φένοντε ακόμα χωριά, σπίτια με πηγάδια όπως τότε ήταν εγγαταλελημένα…..να μαρτυρούν το τραγικό παρελθόν….
  στην Βόρεια αφρική είχαν απομίνη μερικοί από δ’αυτούς τους Άτλαντες ζούσαν τώρα τελευταία στην Τύρο όπου ο Μέγας Αλέξανδρος τους σκότωσε μέχρι ενός αφορμή? επιδή δεν ειθελαν να παραδοθούν, Αιτία θανάτου? οι παλιές σκουριές των προγόνων τους με τους Έλληνες και το γεγονός της καταστροφής….!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *