Ερχεται διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου

Εφθασε η ώρα της διάλυσης της συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ. Ο Αλ. Τσίπρας απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο κοινής καθόδου στις εκλογές με τον Πάνο Καμμένο. «Αυτά τα περί κοινού ψηφοδελτίου ή κοινών υποψηφίων με τους ΑΝΕΛ ξεχάστε τα» μου έλεγε ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού και πρωτοκλασάτο κομματικό στέλεχος που έχει ήδη πάρει την εντολή κατάρτισης των ψηφοδελτίων. «Υπήρξε μια συνεργασία εξ ανάγκης για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στα περισσότερα σημεία πήγαμε καλά, αλλά φτάνει το τέλος της με την προκήρυξη εκλογών. Ο καθένας θα βαδίσει στον δρόμο του» έλεγε.

Ηδη για τη νέα κατάσταση που δημιουργείται εν όψει των εκλογών έχει ειδοποιηθεί και ο κ. Καμμένος, ο οποίος δηλώνει: «Δεν θέλω εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν να βάζω λουκέτο στο κόμμα μου». Ο κ. Καμμένος ως την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών (τις οποίες θεωρεί κάτι παραπάνω από βέβαιες) θα εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση.

Αλλωστε, λέει, γιατί να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον απορροφήσουν οι συριζαίοι; «Ετσι χάνω το προνόμιο να μετέχω σε συμβούλιο αρχηγών κομμάτων»! Και βεβαίως, συμπληρώνω (αν τα καταφέρει και εισέλθει στη Βουλή), χάνει και την κρατική επιχορήγηση.

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *