Πώς έκοψε τα πόδια των «53» Ο Τσίπρας για να μην σηκώσουν κεφάλι

 

 

Μήνυμα ότι η παραλειτουργία κόμματος μέσα στο κόμμα τελείωσε – και μάλιστα με άδοξο τρόπο – έστειλε από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έθεσε τις βασικές αξίες του κόμματος εν όψει του συνεδρίου που πρότεινε να γίνει στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών, είπε …φωτογραφίζοντας κάποιους  είτε για να διατηρηθούν με τεχνητό τρόπο κάποιοι εσωκομματικοί συσχετισμοί, ξεριζώνοντας το κόμμα από την κοινωνία, είτε, ενδεχομένως, με το σκεπτικό του «λίγοι και καλοί», έληξε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη.

Και έληξε με άδοξο τρόπο , «η παραλειτουργία κόμματος μέσα στο κόμμα », τόνισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμπεδώνει καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, για να τονίσει ότι το κόμμα του «δεν θα λειτουργεί ως ιδεολογικός και οργανωτικός μηχανισμός νομιμοποίησης των κρατικών πολιτικών, έτσι ώστε, αργά ή γρήγορα, να μετασχηματιστεί σε υποσύστημα του κράτους».

«53″

Ενόψει και της συνεδρίασης της Κ.Ε. τα μαχαίρια ακονίστηκαν καθώς -μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας- οι «53» είναι η μόνη… συνιστώσα που έχει μείνει στην Κουμουνδούρου και επί του παρόντος τουλάχιστον έχει καταφέρει να επιβάλλει πολλές από τις απόψεις της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο μέρος του υπουργικού συμβουλίου απαρτίζεται από στελέχη που πρόσκεινται στην εν λόγω ομάδα.

Δεδομένων πάντως των μέτρων που αναμένεται να πάνε στη Βουλή -στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου- η μάχη που θα δοθεί θα είναι μεγάλη, καθώς παρ όλο που οι «53» είναι προεδρικοί, ωστόσο δεν χάνουν ευκαιρία να ασκήσουν σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του Φεβρουαρίου. Περιγράφοντας δε το νέο μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε την ανάγκη το κόμμα να πραγματοποιήσει να ανοιχτό συνέδριο με την εγγραφή νέων μελών ανεξάρτητα από τι ψήφισαν στις εκλογές. Παράλληλα, αναπτύσσοντας τον δεύτερο άξονα της ομιλίας του που αναφέρονταν στην κυβερνητική πολιτική, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα τηρήσει στο ακέραιο τις προεκλογικές δεσμεύσεις της».

«Στόχος μας είναι να δουλέψουμε σκληρά για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και στο τέλος της τετραετίας να έχουμε δημιουργήσει τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα» σημείωσε.

Ως προς τον πρώτο στόχο, την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η πραγματοποίηση ενός ανοιχτού συνεδρίου με την εγγραφή νέων μελών έχει ως στόχο , ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μετατραπεί σε έναν, κλειστό γραφειοκρατικό οργανισμό αναπαραγωγής των στελεχών του.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *