Δημοσκόπηση που καίει! Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

 

 

Την ολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας της Ν.Δ. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρο αλλά και τα δύσκολα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες να είναι στα κάγκελα.Οι μεγάλες ανατροπές καταγράφονται σε τρία επίπεδα. Στην κορυφή η Ν.Δ. πήρε κεφάλι μετά από πολύ καιρό. Στην τρίτη θέση επίσης μετά από πολύ καιρό δεν είναι η ΧΑ αλλά το ΚΚΕ ενώ εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.

 

Όλα δείχνοθυν ότι βρισκόμαστε ενόψει ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων με ανακατατάξεις του πολιτικού σκηνικού της χώρας που ακόμα είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα

Στη δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,3% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 18%. Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα παρακάτω:
ΣΥΡΙΖΑ: 18%
ΝΔ: 21,3%
Χρυσή Αυγή: 5,2%
ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: 3,1%
ΚΚΕ: 5,4%
Ποτάμι: 1,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1,9%
Ένωση Κεντρώων: 2,6%
Λαϊκή Ενότητα: 1,3%
Αναποφάσιστοι: 20,3%

Σε άλλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η ΝΔ λαμβάνει 23,6% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 19,9%. Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτνω είναι τα εξής:

 

ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
ΝΔ: 23,6%
Χρυσή Αυγή: 4,6%
ΠΑΣΟΚ: 4,1%
ΚΚΕ: 4,6%
Ποτάμι: 2,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%
Ένωση Κεντρώων: 2,7%
Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
Αδιευκρίνιστη Ψήφος: 9,5%
Δεν θα ψηφίσω: 14,4%

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *