Ο Γρηγοράκος δεν παραδίδει την έδρα! Δεν του χαρίστηκε ούτε την κληρονόμησε λέει

 

 

Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά θα ήταν χρήσιμη για τη χώρα, επισημαίνει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» μετά τη διαγραφή του.Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής επιμένει στις απόψεις που διατύπωσε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κριτική του προς την Φώφη Γεννηματά, διευκρινίζει ότι παραμένει ενεργός στον δικό του πολιτικό χώρο, της Σοσιαλδημοκρατίας, και μιλάει για τη σχέση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Αν δεν αποκτήσει πολιτικό βάθος η Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα ενισχύσει τις φυγόκεντρες τάσεις όλων εκείνων που αναζητούν νέα πολιτική έκφραση» παρατηρεί.

 

Ερωτηθείς εάν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα του, επισημαίνει: «Θα παραμείνω ενεργός βουλευτής, τιμώντας την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι λάκωνες συμπολίτες μου. Μην ξεχνάτε ότι το ποσοστό του 12,4% του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Λακωνία ήταν διπλάσιο του ποσοστού που αποσπάσαμε σε όλη την Επικράτεια. Η έδρα δεν μου χαρίστηκε ούτε την κληρονόμησα».

Σχολιάζοντας τη διαγραφή του λέει: «Η ελεύθερη έκφραση της γνώμης μου υπαγορεύεται από την επιλογή μου να καταθέτω τους προβληματισμούς και τις απόψεις μου για την πορεία της χώρας, για το πολιτικό σύστημα, για το κομματικό σύστημα, για την παράταξή μου. Έτσι έπραττα πάντα και έτσι έπραξα και τώρα. Όπως φάνηκε όμως, η αυτονόητη για εμένα ενέργεια αντιστρατεύεται τα σχέδια εκείνων που θέλουν να επιβάλουν τις πρακτικές και τις πολιτικές του παρελθόντος. Πιστεύω ακράδαντα πως η διαγραφή μου εξυπηρετεί αυτή την επιδίωξη. Ως εκ τούτου, η “αμφισβήτηση” για την οποία κάνατε λόγο δεν προέρχεται από εμένα αλλά από μια πράγματι απαίδευτη ηγεσία, η οποία δεν αντιλαμβάνεται ότι πέρασαν οι εποχές των κραυγών και της ενοχοποίησης της αντίθετης άποψης. Διαφώνησα με τη θέση ότι μας χωρίζει άβυσσος με τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, γιατί είναι παράδοξο να ανακαλύπτουμε σήμερα την άβυσσο όταν συγκυβερνούσαμε με τη ΝΔ επί δύο χρόνια. Μια τέτοια θέση δυστυχώς παραπέμπει στις παρωχημένες θεωρίες ότι εμείς είμαστε φορείς του φωτός ενώ οι αντίπαλοί μας φορείς του σκότους. Αποπνέει αντιδημοκρατικότητα. Αλήθεια, όταν η κυρία Γεννηματά πάει στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών θα εγκαλέσει τους Γερμανούς και τους Γάλλους Σοσιαλιστές για τις συνεργασίες τους;».

Eρωτηθείς για το αν θα ανταποκρινόταν θετικά σε ενδεχόμενη πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διεύρυνση της ΝΔ, τονίζει ότι «η πολιτική και ιδεολογική μου ταυτότητα είναι γνωστή». «Το ίδιο και η αταλάντευτη προσήλωσή μου στις αρχές και στις αξίες της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς. Η συμμετοχή μου στο ΠαΣοΚ υπαγορεύθηκε από αυτές τις αρχές, τις οποίες ούτε διαπραγματεύθηκα ούτε θα διαπραγματευθώ στο μέλλον. Μέλημά μου ήταν και παραμένει η ανασύνθεση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που θα υπερβαίνει τα σημερινά καχεκτικά κομματικά σχήματα. Ως εκ τούτου, το μόνο για το οποίο νοιάζομαι είναι η ανασύνθεση της κατακερματισμένης Κεντροαριστεράς και η διεύρυνσή της».

Τέλος, όσον αφορά τα σενάρια που διατυπώνονται ότι λειτούργησε έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του, το ενδεχόμενο επιστροφής του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κ. Γρηγοράκος σημειώνει: «Δυστυχώς οι παθογένειες των κομματικών μηχανισμών είναι παρούσες. Αυτές εμποδίζουν πολλούς να δουν πέρα από τον μικρόκοσμό τους. Προφανώς κάποιοι αδυνατούν να αποκτήσουν μια δική τους αυτοτελή και αυτόφωτη ταυτότητα. Η πολιτική μου φιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο εδράζεται σε αρχές και αξίες τις οποίες δεν μπορούν να αντιληφθούν όλοι εκείνοι που επιδίδονται σε ευτελή και μικροπολιτικά παιχνίδια».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *