Υποκλοπή σεξουαλικών μυστικών εκατομμυρίων ανθρώπων

 

 

Τετρακόσια δέκα εκατομμύρια χρήστες πλήθους υπηρεσιών αναζήτησης ερωτικών συντρόφων της Friend Finder Networks έχουν περιέλθει στα χέρια αγνώστων, αφού σειρά δικτυακών τόπων όπως το πολυσύχναστο adultfriendfinder.com, το cams.com και το penthouse.com είχαν από τις 18 Οκτωβρίου αφήσει ανοικτή μια κερκόπορτα. Η πλειονότητα των στοιχείων που κλάπηκαν, και συγκεκριμένα 340 εκατομμύρια λογαριασμοί, αφορούν σε μέλη του adultfriendfinder.com.

Το 2016 ο αριθμός των επισκεπτών της υπηρεσίας περιορίζεται σε 6 εκατομμύρια. Ανάμεσά τους, υπάρχουν 78.301 διευθύνσεις e-mail με κατάληξη που αποδίδεται σε υπηρεσίες ασφαλείας του αμερικανικού στρατού .mil και 5.650 διευθύνσεις e-mail με κατάληξη που αποδίδεται σε αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η εταιρεία είχε δηλώσει ενήμερη για το κενό ασφαλείας στις υπηρεσίες της, και εάν το επιβεβαίωνε, θα ειδοποιούσε τους χρήστες της ενώ θα επέλυε το πρόβλημα.

Το leakedsource.com που δημοσιοποίησε την υποκλοπή τη χαρακτηρίζει τη μεγαλύτερη του 2016 και μιλά για έκθεση των σεξουαλικών μυστικών εκατομμυρίων ανθρώπων.

Άγνωστοι οι λόγοι της εισβολής στο adultfriendfinder.com, εντούτοις στο AshleyMaddison.com υπήρχε μια υπόνοια ότι επρόκειτο για επίθεση για ηθικούς λόγους: «Εμφανίζονται ως χακτιβιστές που επιχειρούν να επιβάλλουν την ηθική τους, οι πράξεις τους όμως είναι εγκληματικές», είχε δηλώσει η ιδιοκτήτρια του AshleyMadison.com, η οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά να διακόψει την λειτουργία «του πιο διάσημου σάιτ για εχέμυθους συντρόφους μεταξύ παντρεμένων», όπου «χιλιάδες άπιστες και άπιστοι σύζυγοι εγγράφονται καθημερινά, αναζητώντας μια σχέση».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *