Χειροπέδες σε εκδότη και δύο δημοσιογράφους για εκβιασμούς

 

 

Γνωστός εκδότης έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου καθώς και δύο δημοσιογράφοι ηλικίας 35 και 50 ετών συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας. Η έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών είναι σε εξέλιξη από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής καθώς γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις σε βάρος ΔΕΟΚ, τραπεζών και επιχειρήσεων. Εγκέφαλος φέρεται να είναι ο 42χρονος εκδότης ωστοσο περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Πρόκειται για τον πολύ γνωστό εκδότη Π.Μ. ο οποίος είχε και στο παρελθόν εμπλοκή με διάφορες υποθέσεις και τους δημοσιογράφους Τ. Μ. και Χρ. Φ. Ο πρώτος δημοσιογράφος μάλιστα ήταν στο γραφείο τύπου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πλησίαζαν επιχειρηματίες, τραπεζίτες και επικεφαλής εταιρειών ζητώντας χρηματικά ποσά προκειμένου να μη δημοσιεύσουν συγκεκριμένα θέματα που τους αφορούσαν. Δεν αποκλείεται να υπάρχει ένα ευρύτερο κύκλωμα εκβιαστών που βρίσκεται στο χώρο της δημοσιογραφίας και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε επιχειρήσεις και πιστωτικά ιδρύματα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπάρξουν ακόμη δύο ή τρεις συλλήψεις δημοσιογράφων σε ένα ευρύτερο κύκλωμα που έκανε περιουσία εκβιάζοντας με δημοσιεύματα σε εφημερίδες και blogs.  Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

 

Σχετικό περιεχόμενο

Δεν θα γίνει η απεργία του ΟΑΣΘ την Τρίτη 15 Μαρτίου
Δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία την οποία είχε...
Read more
Μένιος Φουρθιώτης: Συνελήφθη ξανά, οδηγείται στον Κορυδαλλό
Η προφυλάκιση του Φουρθιώτη αποφασίστηκε με βούλευμα, λόγω της παραβίασης...
Read more
Ο Κούγιας αποκαλύπτει ποιος του έστειλε τη φωτογραφία του Σαββίδη με το μαχαίρι
"Οι γονείς του Άλκη δεν πρόκειται να ησυχάσουν εάν δεν...
Read more
Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη
Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ο φερόμενος δράστης της...
Read more
ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.