Ναι στο Brexit από τον δήμαρχο του Λονδίνου

 

 

Υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ τάχθηκε επισήμως ο Δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το απόγευμα της Κυριακής. «Μετά από πολύ πόνο καρδιάς», όπως ανέφερε, ο κ. Τζόνσον κατέληξε στην απόφαση ότι οι μεταρρυθμίσεις που εξασφάλισε ο Ντέιβιντ Κάμερον από την ΕΕ δε θα επιφέρουν σημαντική αλλαγή στη σχέση Λονδίνου-Βρυξελλών. Η απόφαση του κ. Τζόνσον θεωρείται πλήγμα για τον Πρωθυπουργό Κάμερον, ο οποίος νωρίτερα είχε προειδοποιήσει πως η έξοδος από την ΕΕ θα ήταν «ένα άλμα στο σκοτάδι και το λανθασμένο βήμα για τη χώρα».

Ο κ. Τζόνσον θεωρείται πολιτικός που αν και εκκεντρικός έχει το χάρισμα να πείθει τον κόσμο. Παράλληλα θεωρείται από πολλούς ως ο καταλληλότερος επόμενος ηγέτης των Συντηρητικών και της Κυβέρνησης, επομένως η αντιπαράθεσή του με τον κ. Κάμερον στην πορεία προς το δημοψήφισμα θα διεξάγεται σε πολλά επίπεδα, όπως επισημαίνουν Βρετανοί σχολιαστές.

Η βρετανική οικονομία μπορεί, θεωρητικά, να μην έχει πολλά να φοβάται από έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως η αβεβαιότητα δεν είναι ποτέ καλή για τις αγορές. Τη συμφωνία Κάμερον με την ΕΕ φάνηκε ότι επισκίασε τις πρώτες ώρες στις αγορές η δυναμική στο στρατόπεδο υπέρ του Brexit, κυρίως λόγω του δημάρχου Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, οδηγώντας τη λίρα στη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρησή της έναντι των άλλων νομισμάτων για τα τελευταία έξι χρόνια.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *