Το στριφτό τσιγάρο δεν είναι αγαθό όπως πολλοί νομίζουν

 

 

Οι καπνιστές στριφτού τσιγάρου ολοένα και αυξάνονται. σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών.Η πεποίθησή τους όμως πως κάτι τέτοιο ευνοεί την υγεία τους θα πρέπει να σταματήσει.Σύμφωνα με ειδικούς είναι όσο κακό όσο το κανονικό, βιομηχανικό τσιγάρο και πολλοί ερευνητές πλέον ισχυρίζονται ότι είναι ακόμα χειρότερο του εργοστασιακού.

Οι λόγοι; Διαβάστε παρακάτω…

1) Οι περισσότεροι καπνιστές στιφτών τσιγάρων δεν χρησιμοποιούν φίλτρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φίλτρο, τόσο στα «έτοιμα» τσιγάρα όσο και στα στριφτά, συγκρατεί περίπου το 40% των χημικών ουσιών που περιέχονται στην πίσσα. Έτσι, ακόμη και φίλτρο να έχει ένα τσιγάρο, θα προκαλέσει βλάβες στον οργανισμό σας.

2) Η αμφίβολη ποιότητα του τσιγαρόχαρτου.

Tο χαρτί που χρησιμοποιείται για το στριφτό, αλλά και για τα υπόλοιπα τσιγάρα, περιέχει νιτρικά άλατα, που βοηθούν στην καλύτερη καύση του καπνού. Mε κριτήριο την ποιότητά του (πόσο πορώδες είναι), κατατάσσεται σε δύο κατηγορίες: A και B. Όσο πιο πορώδες είναι το χαρτί, τόσο περισσότερος αέρας περνάει από μέσα, κάνοντας το τσιγάρο πιο ελαφρύ. Tα έτοιμα τσιγάρα στην πλειονότητά τους φτιάχνονται με καλής ποιότητας τσιγαρόχαρτο, ενώ για τους λάτρεις του στριφτού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο.

3) Περιεκτικότητα πίσσας και νικοτίνης.

Το στριφτό είναι εξίσου επικίνδυνο με κάθε άλλου είδους τσιγάρο, για πολλούς λόγους. Kατ’ αρχάς, ο κάθε καπνιστής το φτιάχνει όπως του αρέσει. Πιο λεπτό ή πιο χοντρό, χρησιμοποιώντας λιγότερο ή περισσότερο καπνό αντίστοιχα. Oπότε, δεν μπορεί να γνωρίζει την περιεκτικότητά του σε νικοτίνη και πίσσα.

4) Ο μύθος του: «Καπνίζω λιγότερα»

Το επιχείρημα πολλών που προτιμούν το στριφτό, ότι δηλαδή «κάνουν λιγότερα τσιγάρα» σε σχέση με παλιότερα που κάπνιζαν «έτοιμα», δεν ευσταθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς. O λόγος είναι ότι ναι μεν χρειάζονται χρόνο για να το φτιάξουν -και στην αρχή η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να είναι κουραστική-, αλλά στη συνέχεια συνηθίζουν, με αποτέλεσμα να στρίβουν γρήγορα και να καπνίζουν όσο και πριν.

5) Συσκευές τυλίγματος: Το απόλυτο «gadget» του κάθε καπνιστή.

Οι «συσκευές τυλίγματος», που περιορίζουν το χρόνο στο ελάχιστο και πολλές φορές θεωρούνται «παιχνίδι» στο χέρι του κάθε καπνιστή, αποδεδειγμένα των ωθούν στην κατανάλωση περισσότερων τσιγάρων δίνοντάς του μία αίσθηση ικανοποίησης και χαράς.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξατομικεύουμε το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητά μας.
Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου μας με συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφήμιση και την ανάλυση, οι οποίοι ενδέχεται να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Πολιτική Απορρήτου

[Pame.gr] – Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Σε συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR - Κανονισμός ΕΕ 2016/679)

Η προστασία της ιδιωτικότητάς σας είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς. Μέσα από αυτήν την Πολιτική Απορρήτου, εξηγούμε ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε, για ποιους σκοπούς και με ποιον τρόπο τα διαχειριζόμαστε όταν επισκέπτεστε τον ψυχαγωγικό και ενημερωτικό ιστότοπό μας [www.pame.gr].


1. Ποιοι είμαστε

Υπεύθυνος επεξεργασίας:
[Pame.gr A.E]
Email: [sakis1914@gmail.com]
Έδρα: [Καραολή 58 Σταυρουπολη]


2. Ποια δεδομένα συλλέγουμε

Κατά την περιήγησή σας ή αλληλεπίδραση με τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να συλλέξουμε:

  • Πληροφορίες πλοήγησης (IP διεύθυνση, browser, λειτουργικό σύστημα, διάρκεια επίσκεψης)

  • Cookies και παρόμοιες τεχνολογίες

  • Email διεύθυνση, αν εγγραφείτε στο newsletter ή αφήσετε σχόλιο

  • Όνομα χρήστη/σχόλια που υποβάλλετε

  • Προτιμήσεις περιεχομένου, μέσω analytics

Δεν συλλέγουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.


3. Σκοπός επεξεργασίας

Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για τους εξής σκοπούς:

  • Ανάλυση επισκεψιμότητας και βελτιστοποίηση περιεχομένου

  • Ενημέρωση μέσω newsletter (με συγκατάθεση)

  • Παροχή δυνατότητας σχολιασμού άρθρων ή επικοινωνίας

  • Ασφάλεια και τεχνική συντήρηση του ιστότοπου


4. Cookies

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί:

  • Απαραίτητα cookies για τη βασική λειτουργικότητα

  • Cookies απόδοσης (π.χ. Google Analytics) για στατιστική ανάλυση

  • Cookies τρίτων (π.χ. YouTube, Facebook), για προβολή πολυμέσων ή κοινοποίηση περιεχομένου

Κατά την πρώτη επίσκεψη εμφανίζεται banner συγκατάθεσης όπου μπορείτε να επιλέξετε τι αποδέχεστε.


5. Νομική βάση επεξεργασίας

Η επεξεργασία των δεδομένων βασίζεται σε:

  • Συγκατάθεση (π.χ. για cookies, newsletter)

  • Έννομο συμφέρον (βελτίωση περιεχομένου και λειτουργίας)

  • Νομική υποχρέωση (π.χ. συμμόρφωση με αιτήματα αρχών)


6. Κοινοποίηση σε τρίτους

Δεν κοινοποιούμε δεδομένα σε τρίτους για διαφημιστικούς σκοπούς. Τα δεδομένα ενδέχεται να διαμοιραστούν με:

  • Πάροχους φιλοξενίας (hosting)

  • Εργαλεία analytics (π.χ. Google)

  • Newsletter υπηρεσίες (π.χ. Mailchimp), μόνο με συγκατάθεση

Όλοι οι συνεργάτες μας δεσμεύονται από πολιτικές συμμόρφωσης με τον GDPR.


7. Τα δικαιώματά σας

Έχετε το δικαίωμα:

  • Πρόσβασης στα δεδομένα σας

  • Διόρθωσης ή διαγραφής

  • Περιορισμού ή εναντίωσης στην επεξεργασία

  • Φορητότητας των δεδομένων σας

  • Ανάκλησης της συγκατάθεσής σας οποιαδήποτε στιγμή

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, επικοινωνήστε στο: [sakis1914@gmail.com].


8. Ασφάλεια δεδομένων

Χρησιμοποιούμε ασφαλή πρωτόκολλα (SSL), περιορισμένη πρόσβαση σε διαχειριστές, και άλλες τεχνικές μεθόδους για την προστασία των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή διαρροή.


9. Διάρκεια διατήρησης

Τα δεδομένα σας διατηρούνται μόνο για όσο χρειάζεται για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, εκτός αν απαιτείται διαφορετικά από τη νομοθεσία.


10. Τροποποιήσεις

Η Πολιτική Απορρήτου μπορεί να ανανεώνεται. Οποιεσδήποτε αλλαγές θα αναρτώνται εδώ με νέα ημερομηνία ενημέρωσης.

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: 29 Μαΐου 2025

Save settings
Cookies settings