Τέλος τα τρυπήματα για την μέτρηση του ζάχαρου

 

 

Η νέα συσκευή που κυκλοφορεί, ήδη,  σε 7 ευρωπαϊκές χώρες και αποτελεί καινοτομία στη μέτρηση σακχάρου, καθώς βελτιώνει δραστικά την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη, αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα και στην Ελλάδα. 

Ο νέος αυτός καινοτόμος τρόπος μέτρησης και καταγραφής του σακχάρου, ο οποίος αλλάζει δραστικά την καθημερινότητα των ατόμων με διαβήτη, παρουσιάστηκε στο πρόσφατο 14ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο από τον καθηγητή Dr Gerry Rayman MD FRCP, διαβητολόγο στο Ipswich Hospital NHS Trust.
Πως λειτουργεί η συσκευή
Ο ασθενής πλέον δεν καλείται να χρησιμοποιεί τον παραδοσιακό μετρητή και τις ταινίες σε συγκεκριμένους χρόνους, αλλά προσαρμόζει στο μπράτσο του έναν αισθητήρα μεγέθους ενός απλού κέρματος, τον σταθεροποιεί με αδιάβροχο αυτοκόλλητο και τον αλλάζει κάθε 14 μέρες. 
Την υπόλοιπη… δουλειά την κάνει ένας μικρός μετρητής, στο…
.. μέγεθος κινητού τηλεφώνου, αρκεί να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση από τον αισθητήρα ακόμη και πάνω από τα ρούχα. Μάλιστα, δεν μετρά μία τιμή σακχάρου, αλλά μπορεί να δει την πορεία του το τελευταίο 8ωρο. Παράλληλα, ο μετρητής διατηρεί δεδομένα για τις τελευταίες 90 ημέρες.
 
Η μέθοδος αυτή, όχι μόνο βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής των ατόμων με διαβήτη, αλλά συνοδεύεται από λογισμικό που προσφέρει μια φιλική προς το χρήστη αλλά και τον επαγγελματία υγείας απεικόνιση του προφίλ γλυκόζης επιτρέποντας την λήψη καλύτερων αποφάσεων για τη διαχείριση του διαβήτη.

Η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη ευρέως και με τεράστια επιτυχία σε Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία και Ολλανδία. Τα κόστος της είναι περίπου το ίδιο με αυτό του παραδοσιακού τρόπου μέτρησης με τη μέθοδο των ταινιών. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η εισαγωγή του νέου προϊόντος και στην Ελλάδα, από την Abbott, με την επωνυμία FreeStyle Libre.

Πόσο κοστίζει και πώς το αποκτά κανείς στην Ευρώπη

Το FreeStyle Libre είναι διαθέσιμο σε web καταστήματα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες :Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και τη Σουηδία. Ο αναγνώστης με την οθόνη αφής (αρχικό κόστος αγοράς) και κάθε αισθητήρας 14 ημερών κοστίζει 59,90€, σημαντικά φθηνότερα απ’ ότι κοστίζει σε μετρητά η παραδοσιακή CGM, αν και σίγουρα πιο ακριβά απ’ ότι ταινίες μέτρησης σακχάρου ανά ημέρα (αυτά που καλύπτονται και στους 2 τύπους Διαβήτη). Αξίζει να σημειωθεί ότι FreeStyle Libre δεν απαιτεί ιατρική συνταγή στην ΕΕ. Η πληρωμή για το σύστημα είναι εκτός των χορηγούμενων αναλώσιμων υλικών αυτή την στιγμή στις χώρες που προαναφέραμε, αν και αυτή τη στιγμή η Abbott εγράφη υποψήφιους συμμετέχοντες για δύο κλινικές δοκιμές, που θα βοηθήσουν στην κυκλοφορία και την υποστήριξη σε όλη την Ευρώπη.

 
Δείτε την παρουσίαση του μετρητή στο βίντεο
 
[youtube height=”315″ width=”560″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=jMoIZjKQEx8[/youtube]

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *