Τηλεκατευθυνόμενο που αναρριχάται στους τοίχους αναπτύσσει η Disney

 

 

Το ρομπότ που σκαρφαλώνει όταν φτάσει σε τοίχο ονομάζεται VertiGo και το κατόρθωμά του αποδίδεται στους δύο μαύρους δακτύλιους που αλλάζουν σχετική θέση και φέρουν στο εσωτερικό τους δύο περιστρεφόμενους έλικες που το κάνουν να τρέχει στον τοίχο χωρίς να πέφτει.Δείτε πώς αναρριχάται το VertiGo ρομπότ των ερευνητικών εργαστηρίων της Disney και της ETH στην Ζυρίχη της Ελβετίας.Την ικανότητα να αψηφά την βαρύτητα έχει το ρομπότ που κατασκεύασαν επιστήμονες δύο ερευνητικών εργαστηρίων στην Ζυρίχη. Η Disney Research Zurich και το εργαστήριο ETH ανακοίνωσαν την απρόσκοπτη αναρρίχηση του τηλεκατευθυνόμενου VertiGo σε τοίχο, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στη διάθεσή του ως προϊόν στην αγορά.

Το VertiGo έχει δύο ανακλινόμενους δακτύλιους με προπέλες στο εσωτερικό τους με δύο βαθμούς ελευθερίας που εξυπηρετούν αναλόγως την ανάγκη για ελεγχόμενη πρόσφυση στον τοίχο και δύο ζευγάρια τροχούς -ένα από τα οποία ελέγχεται από τον χρήστη.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το VertiGo μπορεί να κινείται γρήγορα στον τοίχο, με ευελιξία, χωρίς να πέφτει από τις ανωμαλίες στην τοιχοποιία. Επίσης, σημαντικό είναι ότι μεταβαίνει απρόσκοπτα από το έδαφος σε τοίχο -η δυνατότητα ανάβασης αποδίδεται στους περιστρεφόμενους έλικες των δακτυλίων του -ο πίσω ωθεί στον τοίχο και ο μπροστινός ανοδικά, με αποτέλεσμα να «ανεβαίνει με ένα φλιπ».

[youtube height=”350″ width=”500″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=e9P9_QM8cN8&feature=youtu.be[/youtube]

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *