Παίκτες Xbox One και παικτών Playstation 4 αντιμέτωποι online

 

 

Οι κάτοχοι της παιχνιδομηχανής της Microsoft Xbox One και όσοι παίζουν δικτυακά, ομαδικά μέσω Xbox Live σε περιβάλλον Windows 10 θα μπορούν να επιλέξουν να παίξουν με παίκτες σε διαφορετικό δίκτυο και με διαφορετική κονσόλα. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για παιχνίδι μεταξύ παικτών Xbox One, PC και του ανταγωνιστικού Playstation 4 της Sony, υπό την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες ανάπτυξης των παιχνιδιών και οι ανεξάρτητοι developer θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την υποστήριξη του λεγόμενου “Cross-Network Play” λίγο πριν το συνέδριό της Game Developers Conference, σημειώνοντας ότι πρωτίστως μπορούν να παίζουν μαζί κάτοχοι Xbox One με άλλους που παίζουν σε PC με Windows 10.

Οι προγραμματιστές παιχνιδιών μπορεί να επιλέξουν να υποστηρίξουν το παιχνίδι τους και με άλλους -από άλλα δίκτυα πλην του Xbox Live (όπως το Playstation Network) και σε ανταγωνιστικές κονσόλες, όπως το Playstation 4.

Ο πρώτος τίτλος που υποστηρίζει το cross network play, τουλάχιστον μεταξύ Xbox One και PC, είναι το Rocket League της Psyonix -η πρόσκληση για συμμετοχή άλλων δικτύων είναι ανοικτή, αναφέρει η Microsoft σε σχετικό δημοσίευμα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *