Τι πρέπει να ξέρετε για τις προπληρωμένες κάρτες PaySafeCard

 

 

H Ελλάδα διαθέτει τους περισσότερους χρήστες των προπληρωμένων καρτών paysafecard ανάμεσα στη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία, με περίπου 1.200.000 χρήστες κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Το γεγονός καθιστά απαραίτητη την ενημέρωση που παρέχει η εταιρεία σχετικά με την ασφαλή χρήση τους.Η χρήση της paysafecard δεν προϋποθέτει την εισαγωγή προσωπικών στοιχείων, των στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού ή της πιστωτικής κάρτας, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος υφαρπαγής ή κακόβουλης χρήσης των προσωπικών μας δεδομένων. Η προπληρωμένη paysafecard λειτουργεί όπως η κάρτα με την οποία ανανεώνουμε το χρόνο ομιλίας στα κινητά τηλέφωνα. Αφού προμηθευτούμε μία paysafecard από οποιοδήποτε σημείο πώλησης, χρησιμοποιούμε τον 16ψήφιο κωδικό PIN της κάρτας για την πληρωμή οποιασδήποτε συναλλαγής μέσω διαδικτύου. Το ποσό κάθε πληρωμής αφαιρείται από το υπόλοιπο σε πραγματικό χρόνο, ώστε ο χρήστης να μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα των εξόδων του και να βλέπει το υπόλοιπο της κάρτας του online, οποιαδήποτε στιγμή.

Το πιο σημαντικό βήμα για την απόλυτη ασφάλεια είναι η χρήση του 16ψήφιου PIN σαν να ήταν πραγματικά μετρητά, χωρίς ταυτόχρονα ο χρήστης να το αποκαλύπτει σε άλλα πρόσωπα ή χρήστες.

Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε πως παρά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η εταιρεία, η κοινωνική μηχανική έκανε εφικτή την απάτη και με τις προπληρωμένες κάρτες, με θύμα όχι τον κάτοχο της κάρτας αλλά τους ιδιοκτήτες των… περιπτέρων που τις εκδίδουν:

  • Απατεώνες αποσπούν κωδικούς προπληρωμένων καρτών PaySafe από περίπτερα
  • Με PaySafecard ζητούν να πληρωθούν και πολλοί απατεώνες στο Διαδίκτυο: Θυμηθείτε:
    Η Ελληνική Αστυνομία δεν ζητάει €100 για να «ξεκλειδώσει» το PC σας
  • Η πλέον αποδοτική μέθοδος χάκινγκ: Η Τέχνη της Εξαπάτησης

Η ίδια εταιρεία εκδίδει την προπληρωμένη πιστωτική κάρτα ‘paysafecard MasterCard’ -μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού ανά τον κόσμο, όπου γίνεται δεκτή η MasterCard. Η paysafecard MasterCard δεν είναι συνδεδεμένη με τραπεζικό λογαριασμό, έτσι πλέον ο χρήστης δεν είναι απαραίτητο να έχει τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα. Τέλος οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το προηγμένο αυτό προϊόν για αγορές σε καταστήματα λιανικής,  αλλά και στο διαδίκτυο.

Οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθευτούν τη δική τους paysafecard σε περισσότερα από 480.000 σημεία πώλησης παγκοσμίως, τα οποία ελέγχονται συστηματικά ώστε η διάθεση της κάρτας να γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες – και πολύ αυστηρές- προδιαγραφές ασφαλείας.

Συμβουλές για ασφαλείς πληρωμές

1. Χρησιμοποιείστε και προστατεύστε την paysafecard όπως τα μετρητά
Η paysafecard δεν είναι μόνο ασφαλής και πρακτική όπως τα μετρητά αλλά και εξίσου πολύτιμη. Γι’ αυτό μην αποκαλύπτετε το PIN της κάρτας σε οποιονδήποτε δεν θέλετε να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα που βρίσκονται σε αυτήν.

2. Προμηθευτείτε την paysafecard μόνο από το επίσημο δίκτυο διανομής
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.paysafecard.com/sales-outlets , οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για τα πλησιέστερα σημεία πώλησης, ενώ σε περίπτωση που θέλουν να αγοράσουν την κάρτα τους online, μπορούν να απευθύνονται στα αναγνωρισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα για PIN: https://www.paysafecard.com/pinshop.

3.  Χρησιμοποιήστε το PIN μόνο σε επίσημους συνεργάτες
Εισάγετε το PIN σας μόνο σε παράθυρα εξουσιοδοτημένης paysafecard πληρωμής. Αναγνωρίστε τους επίσημους συνεργάτες, όταν στο παράθυρο της πληρωμής η διεύθυνση ξεκινά από: https://customer.cc. at.paysafecard.com

4.    Προστατεύστε τα δεδομένα της paysafecard
Μην αποκαλύπτετε ποτέ και για κανέναν λόγο τον κωδικό paysafe PIN. Η paysafecard δεν πρόκειται να ζητήσει ποτέ εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα το PIN, μέσω email, SMS ή τηλεφωνήματος.

Στην ιστοσελίδα https://www.paysafecard.com/security, μπορείτε να ενημερώνεστε συνεχώς για τους πιθανούς κινδύνους ηλεκτρονικής απάτης και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατευτείτε.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *