Συνελήφθη ο πλοίαρχος του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

 

 

Ακινητοποιημένο στην Κάρπαθο είναι από το πρωί της Κυριακής το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος, που είχε δρομολόγιο για Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο. Λόγω κακών καιρικών συνθηκών, στη διάρκεια των χειρισμών πρυμνοδέτησής του στο λιμάνι της Κάσου, προσέκρουσε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρού ρήγματος στο εξωτερικό περίβλημα της πρυμναίας δεξαμενής ζυγοστάθμισης.

Aπό την πρόσκρουση δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο, αφού αποβίβασε στην Κάσο 31 επιβάτες, εννέα φορτηγά και δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, αναχώρησε για την Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του πλοιάρχου, ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της τοπικής Λιμενικής Αρχής, μεταφέροντας 289 επιβάτες και 63 μέλη πληρώματος.

Mε τον κατάπλου του πλοίου στην Κάρπαθο, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, ο πλοίαρχος συνελήφθη, για παράβαση του σχετικού άρθρου (234 του Ν.Δ 187/73 περί Κ.Δ.Ν.Δ.), και αφέθηκε αργότερα ελεύθερος.
 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί από τη Λιμενική Αρχή Καρπάθου στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Στο Βιτσέντζος Κορνάρος απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *