Έδωσε δουλειά σε παιδί που πήγε να τον κλέψει

Μια συγκλονιστική ιστορία που δίνει μαθήματα ανθρωπιάς εκτυλίχθηκε στην Κρήτη πριν 25 χρόνια, με πρωταγωνιστές έναν φούρναρη, στο Ηράκλειο της Κρήτης και ένα 12χρονο -τότε- αγόρι.

Πριν από 25 χρόνια, ο Γιώργος Βιτσαράς, κι ενώ ήταν στο μαγαζί του, αντιλήφθηκε ένα 12χρονο αγόρι, να προσπαθεί να κλέψει.

Αντί να ειδοποιήσει την Αστυνομία, ο αρτοποιός προσέγγισε το παιδί, του εξήγησε ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά μονοπάτια και του πρόσφερε δουλειά για να τον βοηθήσει.

Κάποια στιγμή το παιδί χάθηκε, καθώς η οικογένειά του μετακόμισε. Δεν ξέχασε όμως ποτέ τις συμβουλές που του έδωσε ο κ. Βιτσαράς.

Έτσι, 25 χρόνια μετά,  τον επισκέφτηκε, του θύμισε ποιος είναι και αφού τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του έδωσε τότε, τον ενημέρωσε για την πορεία του, την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο και το “μάθημα” ανθρωπιάς που πήρε από τον φούρναρη, το οποίο του άλλαξε τη ζωή.

«Πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά»

Ο φούρναρης, αναφέρει στον ΑΝΤ1, ότι «κέρδισα το τζόκερ της ζωής», όταν «μετά από 25 χρόνια, ήρθε να με βρει και να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον δρόμο που χάραξε και τα ερεθίσματα που του έδωσα. Είναι 37 χρονών σήμερα, έχει τελειώσει πανεπιστήμιο πληροφορικής και έχει 2 παιδάκια».

Ο κ. Βιτσαράς, εμφανώς συγκινημένος, συνέχισε:

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν βλέπουμε ένα παιδί που έχει αδυναμίες, είναι να το προστατεύσουμε (…) Ήρθε και με βρήκε για να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά εγώ του το χρωστάω αυτό».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *