Σε συναγερμό ακόμη οι Βρυξέλλες

 

 

Παραμένει σε συναγερμό- αν και σε μικρότερο επίπεδο- το Βέλγιο, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, την περασμένη Τρίτη. Όπως ανακοινώθηκε, το διεθνές αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, που ήταν ένας από τους στόχους των τζιχαντιστών, μπορεί να ανοίξει και πάλι το νωρίτερο αύριο, αλλά θα λειτουργεί μόνο στο 20% των δυνατοτήτων του. Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Βελγίου έλαβε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, αλλά διατήρησε το επίπεδο του συναγερμού στο τρία της τετραβάθμιας κλίμακας, δήλωσε εκπρόσωπός του, αρνούμενη τις πληροφορίες ότι το επίπεδο του συναγερμού για το κοινοβούλιο αυξήθηκε επισήμως.

“Μας είπαν να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας”, σημείωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ωστόσο ότι το επίπεδο του συναγερμού για την ασφάλεια του κτιρίου παραμένει στο τρία.

Το Βέλγιο μείωσε το επίπεδο του συναγερμού σε όλη τη χώρα στο τρία την περασμένη εβδομάδα έπειτα από μια σειρά από συλλήψεις υπόπτων που έγιναν μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Τι προβλέπεται για το αεροδρόμιο
Την ίδια ώρα οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών, του BSC, στο Ζαβεντέμ, η αίθουσα αναχωρήσεων του οποίου αποτέλεσε στόχο των επιθέσεων αυτών την περασμένη Τρίτη, ανακοίνωσαν σήμερα ότι, αν κριθεί ότι τηρούνται όλες οι προδιαγραφές, το αεροδρόμιο μπορεί να ανοίξει και πάλι το νωρίτερο αύριο, αλλά θα λειτουργεί μόνο στο 20% των δυνατοτήτων του.

Σήμερα άρχισε η δοκιμή μιας “αυτοσχέδιας” ζώνης check-in που θα μπορούσε να επιτρέψει μια περιορισμένη επαναλειτουργία των επιβατικών πτήσεων τις ερχόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

Μια προσωρινή δομή στήθηκε για να παρακαμφθεί η αίθουσα αναχωρήσεων, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν εκεί την περασμένη Τρίτη.

“Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι ένας έλεγχος για να δούμε αν όλες οι διαδικασίες μας βρίσκονται σε λειτουργία”, σημείωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Αρχικά μόνον λίγες πτήσεις του βελγικού αερομεταφορέα Brussels Airlines, που ανήκει εν μέρει στη γερμανική Lufthansa, θα επιτραπεί να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο BSC.

Μόλις αποκατασταθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η λειτουργία του αεροδρομίου θα προσκληθούν να προωθήσουν τα προγράμματά τους πτήσεων κι άλλες αεροπορικές εταιρείες, διευκρίνισε εξάλλου ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου των Βρυξελλών Αρνό Φάιστ προβλέπει εξάλλου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βελγική οικονομική εφημερίδα L’Echo, ότι προβλέπει μια μερική επανάληψη της δραστηριότητας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στην καλύτερη περίπτωση αύριο, Τετάρτη, και ότι η αποκατάσταση της λειτουργίας του αεροδρομίου στο 100% των δυνατοτήτων του μπορεί να χρειαστεί μήνες.

Σχετικό περιεχόμενο

Ο διχασμός στην ΕΕ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Αθλος ακατόρθωτος θεωρείτο στην αρχή της πανδημίας η παρασκευή εμβολίου κατά ενός...
Read more
Το Βέλγιο βρήκε την λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας
Μπορεί η βεντάλια περιορισμών ή αλλιώς η μέθοδος ακορντεόν να...
Read more
Οι Ευρωπαίοι έκαναν λιγότερα παιδιά εξαιτίας του lockdown τον Μάρτιο
Ίσως να ευθύνεται το στρες.΄Ισως η υποχρεωτική συγκατοίκηση με την...
Read more

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

51
Τι ομάδα είσαι;

Η ψηφοφορία ξεκίνησε 22/9/2021

This will close in 20 seconds