Παρατάθηκε για το φθινόπωρο η σύμβαση που αφορά το Ελληνικό

 

 

Το Φθινόπωρο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, η σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των επενδυτών, ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως εξήγησε, εκτιμά ως εφικτό τον στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε οι συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους επενδυτές και ακολούθως να έρθει προς κύρωση στη Βουλή η επικαιροποιημένη πλέον σύμβαση.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί το χρονοδιάγραμμα και την εξέλιξη των δράσεων για την επικαιροποίηση της σύμβασης, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε ότι υπάρχουν διάφορα προαπαιτούμενα από πλευράς ελληνικού δημοσίου για την ολοκλήρωση του έργου, έχουν γίνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, όμως χρειάζεται μια ενέργειες χρειάζεται μια αναδιαπραγμάτευση σε θέματα διάφορα με στόχο το όφελος του Δημοσίου, της χώρας και των τοπικών κοινωνιών.

«Θεωρώ ότι οι συζητήσεις με τον επενδυτή πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι το Φθινόπωρο. Είναι ένας στόχος που είναι αρκετά κοντά και μπορούμε να το κάνουμε» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε συγκεκριμένα ότι η σύμβαση αναμένεται να έρθει προς κύρωση από την Βουλή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικαιροποίησης της, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *