Αμβρόσιος προς Φίλη: ‘’Είσαι ανιστόρητος, αγράμματος και επικίνδυνος’’

 

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος τοποθετήθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το μήνυμα του για την 25η Μαρτίου.Τον κάλεσε να παραιτηθεί.Διαβάστε την δήλωση του:

“Εξ ορισμού ο εκάστοτε Υπουργός της Παιδείας επαγρυπνεί για την «εθνική και ηθική διαπαιδαγώγηση» της σπουδαζούσης νεολαίας, όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 16:

«2. Η παιδεία αποτελεί βασικήν αποστολήν του Κράτους, έχει δε ως σκοπόν την ηθικήν, πνευματικήν, επαγγελματικήν καί φυσικήν αγωγήν των Ελλήνων, την ανάπτυξιν της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως και την διάπλασιν αυτών ως ελευθέρων και υπευθύνων πολιτών»….

Δυστυχώς, όπως από τα πράγματα αποδεικνύεται, ο σημερινός Υπουργός της α-Παιδείας κ. Νικ. Φίλης ενεργεί ακριβώς τα αντίθετα. Αγωνίζεται για να ξερριζώση τόσο την πρός τον Θεό πίστη, όσο και την εθνική συνείδηση από τις καρδιές της μαθητιώσης νεολαίας. Πρόσφατες, άλλωστε, είναι και οι δηλώσεις του για την μή γενοκτονία των Ποντίων.

Ο άνθρωπος δεν είναι μόνον ανιστόρητος! Φαίνεται, ότι είναι και …αγράμματος! Άρα ακατάλληλος, για να μη είπω επικίνδυνος, για τον τομέα της Παιδείας.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ποτέ δεν άκουσε, ποτέ δεν έμαθε, ότι στην Επανάσταση του 1821 η Εκκλησία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο! Ποτέ δεν άκουσε το όνομα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, ή της Αγίας Λαύρας! Ποτέ δέν άκουσε κάτι, ποτέ δέν διάβασε κάτι για τη Συνέλευση της Βοστίτσας, δηλ. το Αίγιό μας, για τον Παπαφλέσσα, για τον Κερνίτσης Προκόπιο, για το Λάβαρο της Επαναστάσεως, για το Κρυφό Σχολειό και όλα τα παρόμοια! 

«Καλά, δεν ήξερες, δεν ρώταγες»; όπως λέγει ο θυμόσοφος Λαός μας. Ιδού το αποτέλεσμα: Στην εόρτιο Εγκύκλιό του, επ’ ευκαιρία της Εθνικής μας Επετείου, αναφέρεται σε πολλά, όχι όμως και στους Ήρωες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας ή στην συμβολή της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821! Επί παραδείγματι εθεώρησε σπουδαίο να αναφερθή στούς «λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες στη δεκαετία του ’60, και το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, που κυριαρχούσε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου», αλλά δεν είπε έστω και δυό λέξεις για το Κρυφό Σχολειό, την Αγία Λαύρα, για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, για την Ορκωμοσία των Αγωνιστών στο Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, για το Λάβαρο του Αγώνος κλπ. Κατά τον αριστερό και άθεο κ. Φίλη το «Πολυτεχνείο» είναι υπέρτερο όλων αυτών των ιστορικών γεγονότων! Αίσχος!

Κύριε Υπουργέ, είσθε ανάξιος για τη θέση αυτή. Σας καλώ να παραιτηθήτε! Ξαναγυρίστε στη θέση σας ως Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ και απ’ εκεί να πολεμάτε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα! Όχι όμως και από τη θέση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας, διότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζετε το Σύνταγμα της Ελλάδος! Βλέπετε, είτε το θέλετε, είτε όχι, επίσημη θρησκεία της Ελλάδος ακόμη είναι η Ορθοδοξία! Το Σύνταγμα αρχίζει με τήν επίκληση «ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ»!

Λοιπόν, δεν κάνετε για τη θέση του Υπουργού της Παιδείας! Να παραιτηθήτε, για να ησυχάσουμε με Σας.

Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, 25 Μαρτίου 2016

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

[youtube height=”350″ width=”500″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=DVj1cIUSoP0[/youtube]

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *