Πρώτη εμφάνιση του νέου λειτουργικού της Google

 

 

Το Android N, η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των περισσότερων smartphone ανά τον κόσμο, δεν αναμενόταν νωρίτερα από το Μάιο, εντούτοις κάτι οι διαρροές από δημοφιλή σάιτ τεχνολογίας (από το Ars Technica και στη συνέχεια στο Reddit), κάτι η ανάγκη για ανατροφοδότηση από έμπειρους χρήστες και προγραμματιστές, εξώθησαν την Google στην άμεση διάθεση μιας έκδοσης preview. Οι προσθήκες και οι βελτιώσεις του επόμενου Android, Android N δεν αναμενόταν να γίνουν επίσημα γνωστές νωρίτερα από το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, Google I/O. To Android N αναμένεται να διατεθεί στους κατασκευαστές συσκευών το καλοκαίρι του 2016.

Η πρώτη Preview του Android N διατίθεται στο http://developer.android.com/preview/index.html

Τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά του Android N είναι τα ακόλουθα:

Direct reply notifications: Οι ειδοποιήσεις αλλάζουν όψη και ομαδοποιούνται ανά app, κυρίως όμως παρέχεται η δυνατότητα άμεσης αντίδρασης σε αυτές

Split screen view: Η οθόνη χωρίζεται, με διαφορετικό app σε κάθε τμήμα της. Οι προγραμματιστές θα μπορούν να ορίσουν το ελάχιστο πλάτος που απαιτεί η εφαρμογή τους όταν θα βρίσκεται δίπλα σε μια άλλη.

Data Saver: Το Android N θα μπορεί να μην προκαλεί καθόλου ή να περιορίζει με πολλούς τρόπους την κίνηση data από εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ή στο προσκήνιο, όταν υπάρχει σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Μπορεί για παράδειγμα να περιορίζει το bit rate όταν γίνεται streaming, την ποιότητα της εικόνας, την πρώιμη μεταφορά δεδομένων για τη βελτιστοποίηση κάποιων λειτουργιών των app κ.ά., μειώνοντας τον κίνδυνο από το σοκ του λογαριασμού

Turn off Work: Τα τμήματα IT επιχειρήσεων θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τη χρήση των εφαρμογών τους υπό συνθήκες.

Άλλες προσθήκες είναι το Picture in Picture, περισσότερα Quick Settings, η πιο υποστήριξη περισσότερων γλωσσών, η εγγραφή περιεχομένου από Android TV apps και υπηρεσίες, η φραγή αριθμών, η μη εγγραφή κλήσεων στο ιστορικό κλήσεων και η μη ειδοποίηση του χρήστη για επιλεγμένους αριθμούς τηλεφώνου κ.ά.

Τέλος, η Google προσθέτει το ανανεωμένο Doze, την λειτουργία που αναλαμβάνει να εξοικονομήσει μπαταρία όταν το τηλέφωνο/tablet δεν χρησιμοποιείται και βρίσκεται σε επίπεδη επιφάνεια. Στο Android N το Doze θα επιχειρεί να κάνει το ίδιο εν κινήσει, όταν δηλαδή όταν η οθόνη είναι ανενεργή και δεν χρησιμοποιείται, βρίσκεται όμως στην τσέπη του χρήστη που κινείται.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *