Παρουσιάστηκε το σχέδιο ανακαίνισης του «Σαντιάγο Μπερναμπέου»

Το 2017 θα ξεκινήσουν τα έργα για την ανακαίνιση του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης, με σκοπό το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» να γίνει ένα στολίδι για τη Μαδρίτη. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι το κόστος θα είναι περίπου 400 εκατομύρρια ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι η χωρητικότητα του γηπέδου δεν θα αυξηθεί, θα βελτιωθούν όλες οι εγκαταστάσεις, ενώ σύμφωνα με το λόγια του Πέρεθ: «το στάδιο θα μετατραπεί σε ένα avant garde αρχιτεκτονικό σύμβολο».

Από το γήπεδο αυτό φυσικά δεν θα επωφεληθεί μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης και ο δήμος, άλλα και ολόκληρη η γύρω περιοχή, όπως κατέστησε σαφές ο υπέυθυνος της ομάδας: «Το στάδιο θα λειτουργήσει ως οικονομικός και τουριστικός ενισχυτής και θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της εικόνας της πόλης μας. Το πλάνο αυτό θα βελτιώσει όλη την περιοχή γύρω από το στάδιο. Οι γείτονες θα απολαύσουν ένα πιο βιώσιμο, ανακαινισμένο περιβάλλον».

Εντυπωσιακή προκαλεί και η οροφή του γηπέδου, η οποία θα μπορεί να ανοίγει και να κλείνει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ενώ και το εξωτερικό το γηπέδου θα μπορεί να παίρνει ότι χρώμα θέλουν οι ιθύνοντες, όπως συμβαίνει με το «Αλιάνζ Αρίνα» της Μπάγερν Μονάχου

 

Τέλος όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι ο Πέρεθ είπε ότι έχει ήδη βρεθεί χορηγός, χωρίς να αποκλείει την μερική μετονομασία του γηπέδου: «Ο χορηγός θα χρηματοδοτήσει τη νέα κατασκευή και ίσως έχουμε και το όνομά του στο γήπεδο, αλλά πάντα θα το αποκαλούμε ‘Μπερναμπέου’. Το ‘Μπερναμπέου’ δεν θα αφαιρεθεί, απλά ένας σπόνσορας μπορεί να προστεθεί στο εμβληματικό όνομα».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *