Παρέμβαση των ευρωβουλευτών Γ. Επιτήδειου και Λ.Φουντούλη για την προστασία του ελληνικού ελαιολάδου

 

 

Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, κατά την διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων με τον Yassine Brahim, υπουργό Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Τυνησίας.

Ο Στρατηγός τόνισε το γεγονός ότι η προγραμματιζόμενη κατάργηση των δασμών στο εισαγόμενο από την Τυνησία ελαιόλαδο θα πλήξει γύρω στις 700,000 ελληνικές οικογένειες που απασχολούνται με την παραγωγή του και επίσης υπογράμμισε ότι μόνο η ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου έριξε τις τιμές του ελαιόλαδου.

Ακολουθεί η ομιλία:

[youtube height=”350″ width=”500″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=_58ufRhgqzo[/youtube]

Στο ίδιο μήκος κύματος ερώτηση προς την Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, σχετικά με την σχεδιαζόμενη αύξηση των ποσοστώσεων στις εισαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα στους Έλληνες αγρότες, καθώς και στην, ήδη σκληρά δοκιμαζόμενη, ελληνική οικονομία. Ζήτησε από την Επιτροπή να αποσύρει ένα τέτοιο μέτρο, που μόνο προς των συμφέρον των Ελλήνων δεν είναι.

Αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα, καθώς και ανακοινώσεις των Επιμελητηρίων, μεγάλος είναι ο κίνδυνος για τους Έλληνες παραγωγούς ελαιολάδου από την σχεδιαζόμενη αύξηση των αδασμολόγητων ποσοστώσεων στις εισαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία. Πράγματι, μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τις περίπου 700.000 οικογένειες στην Ελλάδα που έχουν σχέσεις εισοδήματος με το ελαιόλαδο. Επιπλέον, ο αντίκτυπος που θα είχε η αναμενόμενη πτώση στην τιμή του προϊόντος αυτού δεν θα επηρέαζε μόνο τους παραγωγούς του, αλλά και ολόκληρη την -ήδη δοκιμαζόμενη σκληρά μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης και ύφεσης- ελληνική οικονομία. Με δεδομένο λοιπόν πως έχουμε υποχρέωση, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, απέναντι στους Έλληνες πολίτες να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1) Αληθεύει πως σχεδιάζεται πράγματι η αύξηση των αδασμολόγητων ποσοστώσεων στις εισαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία;

2) Έχει υπολογίσει τις ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας;

3) Προτίθεται να επανεξετάσει και να απορρίψει την εφαρμογή αυτού του μέτρου, μην επιτρέποντας ακόμα ένα πλήγμα στους Έλληνες πολίτες;

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *