Έξαλλη η Ρωσία με την Ελληνική κυβέρνηση και την στάση της

 

 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση της Ελλάδας, να στραφεί έμμεσα με το μέρος της ΕΕ, όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.Σύμφωνα με πηγές του voicenews.gr, Ελλάδα και Ουγγαρία δεν έχουν δηλώσει επίσημα πια είναι η στάση τους σχετικά με την απόφαση των Βρυξελλών, για παράταση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία, και οι οποίες έληγαν στις 31  Ιανουαρίου 2016.

Συγκεκριμένα, Ευρωπαίος εκπρόσωπος δήλωσε ότι: «Μέχρι στιγμής, κανένας από Ελλάδα ή την Ουγγαρία, δεν έχει υποβάλει  επίσημες ενστάσεις για το θέμα αυτό».

Η “σιγή” των 2 χωρών για το θέμα πρόκειται να ληφθεί ως ένα έμμεσο “ναι” από την ΕΕ, με την Ρωσία να μην είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την έκβαση των γεγονότων.

Η συγκεκριμένη κίνηση πρόκειται να φέρει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα, καθώς η συνέχιση του εμπάργκο πλήττει σοβαρά την ελληνική οικονομία, λόγο της μείωσης των εισαγωγών – εξαγωγών, αλλά και των υποψήφιων επενδυτικών κινήσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ρήξη των σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας, ρήξη η οποία ανοίγει τις πόρτες για ένα επικερδές συνεργατικό μέλλον με την ρωσική αγορά, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρει η “ανατολή”.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *