ΟΑΣΕ : Απόλυτα Διεφθαρμένη η Αλβανική Πολιτική Ηγεσία

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από τότε που μιλούσαμε για την διαφθορά της Αλβανικής Κυβέρνησης και συγκεκριμένα για την εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών σε εμπόριο ναρκωτικών υπό την κάλυψη του Ράμα και έρχεται πλέον και άλλη μια επίσημη επιβεβαίωση.

Για άμεση ή έμμεση σχέση κορυφαίων πολιτικών στελεχών της Αλβανίας με το οργανωμένο έγκλημα και το λαθρεμπόριο κάνει λόγο ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σε εμπιστευτική έκθεση του.

Η έκθεση, μπορεί να μην αποτελεί επίσημη θέση του ΟΑΣΕ, αλλά είναι αναμφίβολα μία από τις πλατφόρμες, πάνω στις οποίες αρκετούς μήνες τώρα, έχει ξεκινήσει η μάχη για την αποποινικοποίηση της πολιτικής στην Αλβανία.

Ο χρόνος που συντάχθηκε η έκθεση αυτή συμπίπτει με την έναρξη της μάχης για την εκκαθάριση της αλβανικής πολιτικής σκηνής, η οποία έλαβε μεγαλύτερη ώθηση μετά την άφιξή στα Τίρανα, του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντόναλντ Λου.

Η έκθεση του ΟΑΣΕ έχει διανεμηθεί στης πρεσβείες των χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ και αφορά 31 μέλη του αλβανικού κοινοβουλίου, όλων των πολιτικών κομμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη.

Για πρώτη φορά μια διεθνής έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα σε αριθμούς για την περιουσία που φέρεται να έχει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, αλλά και στις κατηγορίες για δωροδοκία για τις οικοδομικές άδειες, όταν ήταν δήμαρχος Τιράνων.

Η περιουσία του φημολογείται πως ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επενδύθηκαν σε υπεράκτιες εταιρείες από τον αδελφό του, Όλσι, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Αναφορές υπάρχουν και για τον πρόεδρο της Βουλής και ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη (LSI) Ιλίρ Μέτα, η έκθεση αναφέρεται στις διασυνδέσεις του με κατασκευαστικές εταιρείες, στο χώρο του τουρισμού και της ενέργειας και κάνει λόγο για τις σχέσεις του με παράγοντες της μαφίας. Στην έκθεση αναφέρεται και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος φέρεται να έχει διασυνδέσεις με επιχειρηματίες στον χώρο της ενέργειας.

Πρόκειται δηλαδή για πλήρη κυβερνητική μαφία που προξενεί πλέον απορία πως είναι δυνατόν να διαπραγματεύεται μαζί τους η Ευρωπαϊκή κοινότητα, αλλά και η Ελλάδα να προβαίνει σε επίσημες συνομιλίες για διμερή εθνικά θέματα ή πως είναι δυνατόν να λέμε ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια τους για ένταξη στην ΕΕ. Θεωρούμε ότι η κάθαρση πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση κάθε άλλης συνεργασίας τόσο με την ΕΕ όσο και με την Ελλάδα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *