Εντολή Πούτιν: Φέρτε μου ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών

 

 

 

Απόλυτα προσηλωμένος στην επέμβαση στη Συρία, δείχνει να είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς η νέα του εντολή κάνει πλέον σαφές πως ο ρωσικός στρατός έχει μπει στην τελική ευθεία για την εξάλειψη των τζιχαντιστών από τη Συρία.

«Φέρτε Μου Ζωντανό Τον Αρχηγό των Τζιχαντιστών», ήταν τα ακριβή λόγια του Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, με την τουρκική εφημερίδα Radikal να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, οι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία έχουν πλέον ως πρώτη προτεραιότητα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αρχηγού των τζιχαντιστών, Ebubekir Bağdat, καθώς και όλου του επιτελείου του, οι οποίοι εν συνεχεία θα μεταφερθούν στη Μόσχα…. για μια πιο “στενή” επαφή με τον Ρώσο ηγεμόνα.

Η συγκεκριμένη διαταγή έχει πολλαπλούς σκοπούς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τον προφανή λόγο ο Βλάντιμιρ Πούτιν θέλει να περάσει και ορισμένα μηνύματα, τα οποία αφορούν τις ΗΠΑ και τις λοιπές χώρες που τάσσονται εναντίων της ρωσικής επέμβασης στην Συρία. 

Συγκεκριμένα, θέλει αρχικά να καταδείξει ότι οι επεμβάσεις των ΗΠΑ στην Συρία δεν έφεραν αποτελέσματα στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών και στη συνέχεια να αποδείξει διεθνώς ότι ο αρχηγός των τζιχαντιστών είναι καθαρά δημιούργημα των Αμερικανών και η άνδρωση του στηρίχτηκε από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Τον άνωθεν ισχυρισμό ήρθε στην ουσία να επιβεβαιώσει ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, İgor Konaşenkov, ο οποίος σε δήλωσή του σχετικά με τις επικρίσεις του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στην Συρία, όχι μόνο δεν αποδυνάμωσαν τους τζιχαντιστές αλλά τους ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *