Πανικός: Αερομαχίες αμερικανικών και ρώσικων αεροσκαφών! Κίνδυνος για ανάφλεξη!

 

 

H πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ έβγαλε στη δημοσιότητα μια αερομαχία/αναχαίτιση τεσσάρων ρωσικών Su-30MS και δύο αμερικανικών F-16, τα οποία συντόνιζαν αποστολή αναγνώρισης αμερικανικών drones στην βόρεια Συρία.

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός διοικητής, Κολ Στιβ Γουόρεν, “δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και δύο των ρωσικών δυνάμεων, πέταξαν στο ίδιο πεδίο δράσης και ήρθαν σε οπτική επαφή μεταξύ τους, γεγονός που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει σοβαρό επεισόδιο”.

Συμπλήρωσε πως “Τα δύο ρωσικά μαχητικά εισέβαλαν στον εναέριο χώρο δράσης των αμερικανικών δυνάμεων, πολύ κοντά στην περιοχή που δρουν τα drones που της USAF, πλησίασαν τα μαχητικά μας και πλησίασαν ακόμα πιο κοντά τα drones. Δεν έβαλλαν εναντίον τους, απλά τα παρακολούθησαν.”

“Δεν θα πω αν άσκησαν ηλεκτρονικά αντίμετρα, αλλά η κατάσταση θα μπροούσε να ξεφύγει, καθώς είχαν πάρει κλασικές θέσεις μάχης με το ένα μαχητικό να πλησιάζει πολύ κοντά στα drones σε απόσταση μερικών μέτρων και το άλλο να βρίσκεται αρκετά πίσω και αρκετά πάνω από το πρώτο μαχητικό για να το καλύπτει. Ετσι όταν πλησίασαν τα δύο δικά μας μαχητικά το μαχητικό που είχε αναλάβει την κάλυψη εγκλώβισε σε παραμέτρους εκτόξευσης βληματων R-27 το ένα από τα δύο μαχητικά μας.”. Οι Ρώσοι αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

 

[youtube height=”350″ width=”500″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=1ByMC-V1wz8[/youtube]

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *