Ο Ερντογάν ερεθίζει επικίνδυνα την Ρωσία

 

 

Με “άγριες” διαθέσεις ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η Τουρκία θα κάνει τα πάντα προκειμένου οι Κούρδοι αντάρτες της Συρίας που έχουν συμμαχήσει με τις ΗΠΑ, να μην κηρύξουν αυτονομία στην κωμόπολη Τελ Αμπιάντ που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Τουρκία βλέπει ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια την άνοδο των Κούρδων, και φοβάται ότι θα μπορούσαν πολύ εύκολα να υποθάλψουν τον αυτονομισμό των Κούρδων μέσα στο δικό της έδαφος. Μάλιστα οι Τούρκοι έστειλαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να χτυπήσουν στόχους των Σύρων Κούρδων αφότου αψήφησαν την Άγκυρα και πέρασαν δυτικά του Ευφράτη ποταμού. «Αυτό ήταν προειδοποίηση. Συνετιστείτε. Αν προσπαθήσετε να το κάνετε αυτό αλλού – η Τουρκία δεν χρειάζεται κανενός την άδεια – θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο», είπε ο Ερντογάν.

Η απειλητική δήλωση του Ερντογάν βάζει στο “παιχνίδι” και τη Ρωσία. Το Κρεμλίνο ως γνωστόν προμηθεύει τους Κούρδους με οπλικά συστήματα. Στον Βλάντιμιρ Πούτιν δεν θα άρεσε καθόλου μια γενικευμένη επίθεση εναντίον των Κούρδων… Το πιο πιθανό σε αυτή την περίπτωση είναι οι Ρώσοι να στραφούν εναντίον της Τουρκίας. Και δεν θα είναι μόνοι. Ως γνωστόν και οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι των Κούρδων και το έχουν δηλώσει και επισήμως. Άρα δηλαδή είναι πολύ πιθανό από τη στιγμή που Ρωσία και ΗΠΑ έχουν κοινό συμφέρον τους Κούρδους, να συμμαχήσουν για την εξόντωση της Τουρκίας…

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *