Νέος ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία

 

 

Οι ιαπωνικές αρχές ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχαν εκδώσει μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη νότια Ιαπωνία, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας που λειτουργούν στην περιοχή. Ο νέος αυτός σεισμός, που σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS ήταν 7,4 βαθμών, προκάλεσε ορισμένους τραυματισμούς.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε κτίρια που κατέρρευσαν στην περιοχή κοντά στο Κουμαμότο, στο νότιο άκρο του νησιού Κούσου.

Το χρονικό

Μια νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στο Κουμαμότο, στη νότια Ιαπωνία, ανέφερε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε μια ημέρα μετά από τον μεγάλο σεισμό μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία και είχε ώς αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η σημερινή δόνηση προερχόταν από εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων ενώ αμέσως μετά οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση για τσουνάμι.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι που εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας αφορά μόνο μια ελαφρά άνοδο της στάθμης της θάλασσας και δεν αναμένεται να προκληθούν ζημιές, διευκρίνισαν οι αρχές μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοιχή του Κουμαμότο.

Η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK μετέδωσε ότι εφόσον προκληθεί παλιρροϊκό κύμα ενδέχεται να φτάσει σε ύψος το 1 μέτρο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *