Ο πανύβλακας κομπλεξικός Ούγγρος πρωθυπουργός εξαπέλυσε νέες προσβολές για την Ελλάδα

Προσβλητικές δηλώσεις για την χώρα μας από τον Ούγγρο πρωθυπουργό – «Για όλα φταίει η Ελλάδα. Αν δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της, να στείλουμε εμείς στρατό για να κάνει την δουλειά που δεν μπορούν οι ελληνικές αρχές»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν φαίνεται να χάνει κάθε μέτρο μετά την διεθνή κατακραυγή για τον τρόπο που χειρίζονται το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η χώρα που αντιμετωπίζει τους μετανάστες σαν ζώα πετώντας τους σάντουϊτς κλεισμένους σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ παράλληλα φτιάχνει τον φράχτη βάζοντας φυλακισμένους να εργάζονται σε άθλιες συνθήκες για την κατασκευή του, δίνει από πάνω και μαθήματα στην Ελλάδα για το πως θα πρέπει να κάνει την δουλειά της.

Ο ακροδεξιός Όρμπαν έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίζει ότι για όλο το πρόβλημα φταίει η Ελλάδα. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της» δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή τύπου, προσθέτοντας την εξωφρενική ιδέα ότι «χρειάζεται να σταλούν ευρωπαϊκές δυνάμεις στα ελληνικά σύνορα, ώστε να επιβάλλουν τους ευρωπαϊκούς νόμους αντί για τις ελληνικές δυνάμεις που δεν μπορούν. Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτιστος στόχος».

Η πρωτοφανής και άκρως προσβλητική για την χώρα μας δήλωση του Ούγγρου πρωθυπουργού έγινε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Όρμπαν, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στην ίδια συνέντευξη ο Όρμπαν έκανε ακόμα μία ακραία δήλωση, απειλώντας ότι θα συλλαμβάνονται όλοι οι μετανάστες που θα εισέρχονται παράνομα στην χώρα από την επόμενη εβδομάδα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ψηφιστούν πολύ αυστηρότεροι νόμοι για την μετανάστευση δίνοντας μεγαλύτερη εξουσία στις αστυνομικές δυνάμεις έτσι ώστε να μπορούν να προβαίνουν σε συλλήψεις.

Μάλιστα ο ίδιος ο Όρμπαν παίρνει την πιο σκληρή στάση, δηλώνοντας ότι οι πρόσφυγες συμπεριφέρονται σαν «επαναστάτες» απέναντι στις δυνάμεις τάξης της χώρας του, γιατί αντιδρούν στον εγκλεισμό τους σε άθλια στρατόπεδα και επειδή θέλουν να ξεφύγουν από τον στενό κλοιό της χώρας στην οποία φοβούνται ότι θα εγκλωβιστούν χωρίς να καταφέρουν να φθάσουν  στην Γερμανία.

Όπως και να έχει, ο Όρμπαν φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης, όντας αντιμέτωπος τόσο με την μεγάλη εισροή των προσφύγων όσο και με την διεθνή κατακραυγή για την ακροδεξιά του πρακτική απέναντι στους μετανάστες.

Όσο για τις  απόψεις του για την χώρα μας είναι πραγματικά εξωφρενικές, όχι μόνο γιατί οι διαστάσεις του προβλήματος στην Ελλάδα είναι συντριπτικά μεγαλύτερες. Αλλά και γιατί παρά τις αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού δεν έχουν καμιά σχέση με τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην χώρα του Όρμπαν και της ακροδεξιάς κυβέρνησής του.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *