Μηχανήματα παντού και συναλλαγές υποχρεωτικά μόνο με κάρτες

 

 

Παρελθόν θα αποτελούν σύντομα τα μετρητά στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής καθώς όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με πλαστικό χρήμα.

 

Επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους και ελεύθεροι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν «μηχανάκια» για πληρωμές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ενώ δεν θα γίνονται δεκτά τα μετρητά στις Εφορίες, στα Τελωνεία και στα παράβολα για το Δημόσιο.
Με απόφαση του Τρύφωνα Αλεξιάδη συστήνεται επιτροπή που όμως έχει προθεσμία την 31η Δεκεμβρίου, για να στήσει το νέο τοπίο στις συναλλαγές.
Όπως αναφέρει η επιτροπή στρώνει το έδαφος για:
– Υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα Τελωνεία (ICISnet). Σκοπός είναι όλοι οι εκτελωνισμοί και οι πληρωμές δασμών και φόρων στα τελωνεία θα πραγματοποιούνται μέσω του τραπεζικού συστήματος.
– Αποδοχή καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του Υπουργείου Οικονομικών. Το ΥΠΟΙΚ θα δέχεται πληρωμές φόρων με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.
– Υποχρεωτική αποδοχή καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS). Ολοι οι επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες θα πρέπει να εγκαταστήσουν τα γνωστά σε όλους «μηχανάκια» και από εκεί να γίνονται οι πληρωμές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Αυτό αφορά δικηγόρους, ιατρούς ή επαγγελματίες από το χώρο των λιανικών πωλήσεων αλλά και υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κ.λπ.
– Καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις εφορίες. Μέχρι σήμερα οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται μέσω τράπεζας ωστόσο υπήρχε η δυνατότητα καταβολής μετρητών έως 250 ευρώ.
– Ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου. Όλος ο δημόσιος τομέας θα είναι υποχρεωμένος να δέχεται ηλεκτρονικά παράβολα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *