Μητσοτάκης: Πολιτικοί αμοραλιστές θέλουν να εμποδίσουν τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση

 

Με έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία, ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.«Πριν από έξι μήνες πάνω από 400.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για την εκλογή προέδρου της ΝΔ. Με τη συμμετοχή τους και την πίστη τους επισφράγισαν την ενότητα της παράταξης. Με τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους και εμείς ανταποκρινόμαστε. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και ανταποκρινόμαστε μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Στο 10ο συνέδριο αποκτήσαμε ένα καινοτόμο καταστατικό, ανοίξαμε το κόμμα στα μέλη μας και νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας -ενώ σε ένα μήνα μετακομίζουμε στα νέα γραφεία- ξεκινήσαμε δε τη διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα του κόμματος».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις βασικές γραμμές της αντιπολιτευτικής του τακτικής ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Ασκούμε σκληρή αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με πλειοδοσία υποσχέσεων, αλλά με μία συμφωνία αλήθειας. Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει και το πολιτικό προβάδισμα της ΝΔ είναι ισχυρό. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, ενώ καταγράφεται και υπεροχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού. Αυτό οφείλεται στο ότι ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας πιστεύει στη ΝΔ», είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι κατά το περασμένο εξάμηνο απέδειξε την ανικανότητα της να εφαρμόσει το μνημόνιο που εκείνη υπέγραψε. «Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της περήφανης διαπραγμάτευσης των κκ. Τσίπρα και Βαρουφάκη αλλά και τον λογαριασμό της διαπραγμάτευσης του κ. Τσακαλώτου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα άνω των 9 δισ. ευρώ. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι νιώθουν στην τσέπη τους το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κανείς δεν υποχρέωσε την κυβέρνηση να πάρει αυτά τα μέτρα, μόνη της τα πήρε από ιδεοληψία», πρόσθεσε.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του στην ΚΟ, ο πρόεδρος της ΝΔ απήυθυνε έκκληση προς τους «δημοκράτες βουλευτές» όλων των κομμάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές. Δεν έχουν κανέναν φραγμό. Κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην καρέκλα. Δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της αυταρέσκειας. Είναι πολύ σημαντικό να μη συγκεντρώσει ο εκλογικός νόμος τις 200 ψήφους, για να ισχύσει από την επόμενη εκλογή. Ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαβλέπει την ήττα του και θέλει να εμποδίσει την ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την κυβέρνηση για αναβάθμιση της δημοκρατίας», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση περιφρονεί τους θεσμούς. «Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί στην ακυβερνησία», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα γεγονότα πριν από το δημοψήφισμα και προσέθεσε ότι ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια. Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε με μελανά χρώματα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και υποστήριξε ότι η δυσαρμονία μεταξύ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και κοινωνίας είναι συντριπτική. «Ποτέ μία κυβέρνηση δεν έχασε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας τόσο σύντομα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «τώρα παίζουν απροκάλυπτα με τους θεσμούς. Ο λαϊκισμός πάντα χάνει, γι’ αυτό τα καταρρέοντα λαϊκιστικά κόμματα καταφεύγουν στον καθεστωτισμό».

Κορυφώνοντας την επίθεσή του είπε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση, γι’ αυτό ζητήσαμε εκλογές και θα συνεχίσουμε να τις ζητάμε. Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό λαό, όλη την κοινωνία».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *