Η μορφή της φάλαινας όταν πεθάνει

 

Ο Watkins διαπίστωσε πλησιάζοντας, ότι αυτή η ροζ μπάλα δεν ήταν κάτι ζωντανό, αλλά κάτι νεκρό, λόγω της χαρακτηριστικής οσμής και όταν την προσέγγισε αρκετά, αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για μια νεκρή φάλαινα, της οποίας το γεμάτο αέριο στομάχι ήταν απίστευτα πρησμένο.Πολλοί από εμάς δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ τι απογίνονται αυτά τα τεράστια πλάσματα όταν αποδημούν προς τόπους χλοερούς. Μήπως εξαϋλώνονται; Όχι, βέβαια. Γίνονται τροφή για τα άλλα ψάρια; Συνήθως. Αλλά κάποιες φορές, δημιουργούν το παραπάνω, σχεδόν απόκοσμο θέαμα.

Όταν μία φάλαινα πεθάνει, αν δεν προλάβουν άλλα θαλάσσια ζώα να στήσουν “πάρτι” γύρω από το κουφάρι της, επιπλέει στην επιφάνεια του νερού. Εκεί, οι ακτίνες του ηλίου οι οποίες χτυπούν την κοιλιά της, αναγκάζουν τα αέρια στο εσωτερικό της να επεκταθούν, με αποτέλεσμα το κορμί της να φουσκώνει σε βαθμό εντυπωσιακό.

Μάλιστα, κάποιες φορές το φούσκωμα συνεχίζεται μέχρι το σημείο που το νεκρό σώμα του κήτους σκάει, με το αποτέλεσμα να είναι μία εντυπωσιακή, αλλά βρωμερή splatter έκρηξη. 

Σε αυτήν την περίπτωση, λίγο μετά την απομάκρυνση του Watkins, ο οποίος ανάρτησε τη σχετική φωτογραφία από το θέαμα στη σελίδα των ψαράδων του Bunbury στο Facebook, η πρησμένη κοιλιά της νεκρής φάλαινας άρχισε να ξεφουσκώνει, καθώς μάλλον μερικοί καρχαρίες έδωσαν διέξοδο στα πεπιεσμένα γαστρεντερικά αέρια με μερικές δαγκωνιές.

Αν και το ακριβές είδος της φάλαινας στη φωτογραφία δεν μπορούσε να διευκρινιστεί λόγω της κατάστασης του κήτους, εικάζεται πως κατά πάσα πιθανότητα ήταν ένα είδος κοινό στα νερά των ακτών της δυτικής Αυστραλίας, όπως η μεγάπτερη (humpback) ή κάποια μπαλενοφόρος (baleen). 

“Το θέαμα ήταν υπέροχο”, έγραψε στο Facebook ο Watkins. “Η μυρωδιά, όχι και τόσο”.

Σχετικό περιεχόμενο

Βρέθηκε το πιο κρύο μέρος στη Γη
    Νέα ανάλυση στοιχείων δείχνει ότι σε περιοχές...
Read more
Καταρρέει ο τεράστιος παγετώνας Perito Moreno
    Η κατάρρευση μιας αψίδας πάγου από τον...
Read more
Το Κέιπ Τάουν θα ξεμείνει από νερό στις 12 Απριλίου
    Η «Ημέρα Μηδέν» για το Κέιπ Τάουν...
Read more
Τελος η δωρεάν πλαστική σακούλα από 1η Ιανουαρίου
    Σε λίγες μέρες παύει η δωρεάν διάθεση...
Read more
ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.