Εξαρθρώθηκε κύκλωμα για παράνομες αναγνωρίσεις παιδιών από αλλοδαπούς

 

 

Συνελήφθησαν στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας συμβολαιογράφος και δυο γυναίκες Ρομά, ηλικίας, 27 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της δωροδοκίας και της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης. Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται τέσσερα ακόμα άτομα και συγκεκριμένα, δυο Πακιστανοί, ηλικίας 38 και 21 ετών και μία 48χρονη και μία 40χρονη Ρομά, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Οι δύο τελευταίες εντόπιζαν ετοιμόγενες Ρομά και με το αζημίωτο τις έπειθαν να συμμετάσχουν στην απάτη από την οποία όλοι είχαν κέρδος, καθώς οι μητέρες έπαιρναν από 1.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι πολλοί περισσότερα χρήματα.

Ειδικότερα, η 27χρονη και η 18χρονη, προσκόμισαν στο Δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχε συντάξει ο συμβολαιογράφος, επιχειρώντας να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους, από τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Η κατάθεση των συμβολαιογραφικών πράξεων στον Δήμο έγινε με υπόδειξη της 48χρονης και της μίας 40χρονης Ρομά, ενώ απώτερος σκοπός της αναγνώρισης των παιδιών ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, να μπορούν να αιτηθούν άδεια διαμονής στην Ελληνική Επικράτεια, ως γονείς ανηλίκων ημεδαπών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συμβολαιογράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλίο συμβολαίων, πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πέντε πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων, στις οποίες έλειπαν οι υπογραφές μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται για να διαπιστωθεί το πλήρες εύρος της δραστηριότητας του κυκλώματος. Ενδεικτικά από τον Ιούνιο μέχρι τώρα έχουν προκύψει, άλλες 15 περιπτώσεις, συνολικά 20 δηλαδή, οι οποίες εξετάζεται αν είναι επίσης παράνομες.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *