Έσοδα από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ αναζητά η κυβέρνηση

 

 

Επανεξετάζει η κυβέρνηση την επιβολή τέλους 0,05 ευρώ ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο βελτιωτικών προτάσεων ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για τους πράκτορες, τον ίδιο τον ΟΠΑΠ αλλά και για τα έσοδα του δημοσίου.

Τυπικά το μέτρο βρίσκεται σε ισχύ από 1/1/2016, αλλά ο ΟΠΑΠ εγκαίρως είχε ενημερώσει πως τεχνικά είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα τα ηλεκτρονικά του  συστήματα ώστε να ενσωματωθεί το τέλος στην τιμή της στήλης κάθε παιχνιδιού.

Ετσι, επειδή στις 20 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία της καταβολής των εσόδων από το τέλος οι δύο πλευρές συναντήθηκαν για να βρουν τη χρυσή τομή από εδώ και πέρα.

Σημειώνεται πως εκτός από την αντίδραση των πρακτόρων οι οποίοι σε αλλεπάλληλες συναντήσεις στο υπουργείο έχουν καταθέσει έρευνες που δείχνουν πως το μέτρο θα επηρεάσει τα μικτά κέρδη του οργανισμού και κατ΄επέκταση και τα έσοδα του δημοσίου, ανάλογες επιφυλάξεις έχει εκφράσει και το κουαρτέτο για το αν τα 200 εκατ. ευρώ που έχει προϋπολογίσει ετησίως η κυβέρνηση είναι δυνατόν να εισπραχθούν αφού η εμπειρία δείχνει πως κάθε νέος φόρος μειώνει τον τζίρο.

Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής εφαρμογής του άρθρου και της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Επίσημες δηλώσεις δεν έγιναν μετά το πέρας της συνάντησης αλλά από το υπουργείο διέρρεαν πως «η κυβέρνηση αναζητεί την βέλτιστη λύση».

Στη συνάντηση ο κ. Ζίγκλερ έθεσε επίσης το θέμα του παράνομου τζόγου και των τεράστιων απωλειών σε έσοδα για το κράτος από την αδυναμία πάταξης του φαινομένου.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *